10 млн.лева инвестира HP във високотехнологична лаборатория у нас

Май 5, 2015 от admin

Хюлет-Пакард България откри уникална по рода си технологична лаборатория в България. В церемонията по откриването участваха Бойко Борисов, министър-председател на Република България, Ираван Хира, генерален директор на Хюлет-Пакард България, Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, и г-жа Марси Рийс, посланик на Съединените щати в страната ни.

 

Откриването на лабораторията е най-голямата инвестиция от този вид в Европа на американската компания. Изграждането на технологичната лаборатория на Хюлет-Пакард започва през 2012 г. на територията на Бизнес Парк София. Тя е разположена на площ от 300 м2 с окабеляване от 100 км и капацитет от 3600 машини.

Български академични институции като Технически университет – София, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Нов български университет и Софийска професионална гимназия по електроника “Джон Атанасов” ще могат да използват технологичните ресурси на лабораторията за обучение на студенти и развитие на свои проекти. По този начин Хюлет-Пакард осигурява на българските студенти и ученици достъп до най-новите световни технологии и възможност да се развиват като специалисти.

Изграждана в продължение на повече от две години и на стойност над 10 милиона лева, лабораторията на Хюлет-Пакард e предназначена за симулиране на технологични и бизнес процеси и професионално усъвършенстване на експертите на компанията в България.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes