Ambitio пуска у нас нови решения за домашна автоматизация

Декември 16, 2010 от itFORUM

Доставчикът на технологии за дома Ambitio пуска на българския пазар ново поколение решения за домашна автоматизация (Home Automation). Това е концепция, позволяваща интелигентното управление на всички електрически инсталации в един дом или офис. Предлаганите от Ambitio системи са произведени от лидери в Home Automation сектора, като Bticino, Bticino, Netdothome, Schneider Electric и др.

„Домашната автоматизация позволява не само да се чувствате по-удобно в своя дом, а и да спестите време, да живеете по-сигурно. HomeAutomationе концепция, която ни позволява едновременно да намалим разходите си и да живеем в унисон с околната среда. Убедени сме, че предстои революция в този сектор и тя няма да подмине и нашата страна. Затова решението ни да се насочим към него, предлагайки едни от първите цялостни решения за автоматизирана домашна среда, беше съвсем естествено“, посочва Димитър Христов, собственик на фирма Ambitio.

Предлаганите от компанията системи повишават значително добавената стойност на един дом, превръщайки го от обикновена жилищна постройка в среда, изцяло съобразена с вкусовете и необходимостите на неговите обитатели. Автоматизираните системи позволяват бърза и лесна връзка с всички инсталации във вашия апартамент или къща. Само с едно натискане на елегантния чувствителен на допир екран, с мишката на компютъра или просто чрез съобщение от вашия мобилен телефон имате възможност да управлявате осветлението, щорите, мултимедията, отоплението и системите за сигурност. Освен това можете да създадете по най-бързия начин желаната от вас атмосфера, чрез предварително зададени сцени. Сцена „Романтика“ например позволява с едно натискане на бутона от вашето дистанционно управление да създадете приглушено осветление, да свалите шорите и да пуснете любимата музика. Сцена „Работа“ от своя страна може да създаде необходимите условия за концентрация в работните ангажименти. Възможностите са неограничени, а очакваният ръст на Home Automation пазара гарантира, че скоро в тази сфера ще видим редица нови функционалности.

„Добрата новина е, че броят на компаниите в сектора за домашна автоматизация се увеличава непрекъснато и от смятана за екстра, достъпна само за по-заможни хора, тази технологична сфера вече се превръща в необходим и достъпен елемент от всеки модерен дом“, убеден е Димитър Христов. Фирма Ambitioвече стартира и нов сайт, посветен на домашната автоматизация (www. homeautomation.bg), а всеки желаещ може да се увери във възможностите на решенията в новоизградения демонстрационен център на адрес Бул. България, N 60 – шоурум Ambitio.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes