AMD представи AMD Opteron A1100 SoC за информационни центрове базирани на 64-битовиARM процесори

Януари 18, 2016 от admin

AMD отбеляза сериозна крачка към осигуряването на повече възможности за избор и иновации в информационните центрове с пускането на системата-на-чип (SoC) AMD Opteron A1100, наричан досега с кодовото име Seattle.  Съвместно със своите софтуерни и хардуерни партньори, AMD ускорява времето за инсталиране на ARMбазирани системи и тласка напред поддръжката на цяла екосистема за ARM в центровете за данни.

 

„Екосистемата за ARM в информационните центрове достига една инфлексна точка и добавянето на високопроизводителния процесор на AMDе още една голяма крачка за клиентите, които търсят ARMрешение от клас „център за данни - смята Скор Ейлър, корпоративен вицепрезидент и управител на поделението Корпоративни решения в AMD.

ПроцесорътAMD Opteron A1100 дава нов избор по отношение на мащабируемостта в мрежовите инфраструктури и информационните центрове.

AMD Opteron A1100 SoC е първата 64-битоваARM Cortex-A57 базирана платформа от AMD. Като използва ARM Cortex-A57 процесори с високоскоростна мрежова и сторидж свързаност и забележителна енергийна ефективност,  AMD Opteron A1100 SoC осигурява балансирана обща стойност на притежание за приложения в интернет, съхранението на данни и мрежовите решения.

Спецификации на системата-на-чип AMD Opteron A1100 серия:

o   До осемARM Cortex-A57 ядра с 4MB споделен Level 2 и 8MB споделенLevel 3 кеш;

o   2x 64-битовиDDR3/DDR4 канали, поддържащи до1866 MHz сECCпамети;

o   2x10Gb Ethernet мрежова свързаност;

o   8-пистов слотPCI-Express Gen 3

o   14 SATA-3 порта

AMD Opteron A1100 SoC се използва в системи от корпоративен клас на SoftIron,сOverdrive3000 системата за разработчици, както и очакваната гама от Software Defined Storage решения, които се възползват от предимствата на богатата функционалност на предложението на AMD. 

AMD си сътрудничи също със Silver Lining Solutions (SLS), за да интегрира „тъканната“ технология на SLSв иновативни сървърни системи с висока плътност, използващиOpteron A1100 серия, и насочени към обработката на стрийминг и сторидж работни товари за облачни и хипер-мащабируеми информационни центрове. SLS Fabric Interconnect включва нисколатентна, енергоефективна 60Gbps превключваща „тъкан“; решението е достъпно като PCI Express разширителна карта или самостоятелна ASIC(application-specific integrated circuit) за къстъмизирани сървърни приложения.

Освен иновациите по отношение на самите чипове, AMD е с решаваща роля в подкрепата на 64-битоватаARM софтуерна екосистема, критичен компонент за всеки нов процесор, и работи в тясно сътрудничество с Enterprise Linux лидерите Red Hat иSUSE по поддръжката на операционните системи и приложенията.

В продължение на няколко тримесечия AMD Opteron A1100 е бил в етап на напреднала разработка съвместно с технологични партньори и клиенти на AMD, а сега вече е достъпен за производство в масови количества.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes