AMD приключи сделката по придобиването на SeaMicro

Март 28, 2012 от itFORUM

AMD обяви окончателното закупуване на SeaMicro Inc., пионер в изграждането на микросървъри с голяма енергийна ефективност и висока пропускателна способност. Сделката струва на компанията около 334 милиона щатски долара.

 

Придобиването на SeaMicro, която сега става бизнес поделение на AMD за сървърни решения за информационни центрове (Data Center Server Solutions), дава възможност на AMD да ускори своята стратегия да доставя най-модерни сървърни технологии и да предлага на своите клиенти обслужващи „облачни” информационни центрове със силно дирефенцирани AMD решения още тази година.

"Нашата уникална тъканна технология е наистина една от перлите в короната на oблака," каза Лиса Су, старши вицепрезидент и управител на Global Business Units в AMD. "Комбинацията от тази иновативна технология с проектираните от нас процесори силно разширява нашите възможности да атакуваме най-бързо растящата част от сървърния пазар с водещи, енергийно ефективни и ценово ефективни решения с висока пропускателна способност."

В цената на покупката влиза плащане в наличност от около 293 милиона щ.долара, както и приемането на опции от AMD за закупуването на около 6 475 000 дялове на AMD и издаването на 322 000 дяла от ограничените ценни книжа на AMD. Тази транзакция е включена в собствените предвиждания за финансовото състояние на компанията за първото тримесечие на 2012 г. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes