AMD въвежда отново FX бранда за своите РС процесори и платформи от висок клас

Юни 9, 2011 от itFORUM

По време на изложението за електронни развлечения, известно като Е3, AMD съобщи, че въвежда отново бранда FX за PC процесори и платформи. Брандираните по този начин продукти ще бъдат насочени към РС ентусиастите и феновете на HD развлеченията. Компанията също анонсира нови членове на своята “Gaming Evolved” програма, движейки напред PC гейминга с нативна HD 3D поддръжка в “Deus Ex: Human Revolution” на Eidos Montreal, както и нови сътрудничества с компаниите Bioware, Creative Assembly и Codemasters.

 

Брандът FX – най-високо ниво на изживявания за геймъри и за ентусиасти на HD мултимедия

Марката  FX е свързана с най-бързите процесори и най-мощни платформи на AMD, проектирани  за неограничена РС производителност, върхови игри и HD развлечения.  Освен това, тези решения осигуряват богата визия на тежките графични приложения и конфигурации с AMD Eyefinity. Първата платформа с FX титла е “Scorpius”. В нея ще видим дънни платки с AMD чипсет от 9-серия и AMD Radeon™ HD 6000 графични карти, плюс очаквания “Zambezi” процесор с отключен множител и нативни осем ядра.

AMD добавя нови членове и заглавия към Gaming Evolved

Промотирайки иновациите в РС игрите и съвременните изживявания за геймърите, AMD продължава да добавя членове и да разширява връзките си през втората година на програмата Gaming Evolved. Компанията както винаги е фокусирана върху своята работа с най-добрите разработчици на софтуер. Gaming Evolved съчетава разширената поддръжка на AMDза Microsoft DirectX 11 игри (които използват най-новата графична технология на Microsoft), заедно с многомониторните конфигурации с AMD Eyefinity, AMD Dual Graphics (за повече графични процесори в един компютър), и нативна AMD HD 3D поддръжка за базирани на стандартите стерео 3D възможности на дисплея в наистина потапящи 3D визуални изживявания.

“От пускането на отворената стерео 3D инициатива на AMD през миналата година, разработчиците продължават да възприемат все по-масово нативната3D поддръжка, която ще работи с разнообразие от 3D очила и монитори на различни производители,” каза Нийл Робисън, директор ISV Relations, AMD. “Ентусиазмът на разработчиците започва да се отплаща със съобщението на Eidos-Montreal, че "Deus Ex: Human Revolution", ще направи възможна нативната поддръжка на стерео 3D.”

СAMD HD3D, геймърите могат да изживяват удивително качество на образа на стерео 3D игрите за още по-голям реализъм в игрите. Технологията HD3D на AMD поддържа над 400 заглавия от партньори на компанията, а отвореният подход на AMD за 3D екосистема насърчава най-широк избор от 3D решения, достъпни на най-приемлива цена.

Освен Eidos, сред новите партньори на компанията са някои основни разработчици на особено популярни заглавия като “Dragon Age II”на Bioware, “SHOGUN 2: Total War“на Creative Assemblyи “DiRT 3”на Codemasters, които включват нативна поддръжка на технологиите DirectX 11, AMD Eyefinity и AMD Dual Graphics.

 

 

 

 

 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes