Асоциация Телекомуникации представи добри практики за управление на проекти (видео)

Март 2, 2013 от Ваню Кръстев

Методологиите за управление, създадени от английското правителство, бяха разисквани на бутикова работна среща на Асоциация Телекомуникации, на която присъстваха мениджъри на големи организационни структури. Това са методологии, които са се появили основно около множеството провалени проекти в сектора на дървавните ИТ и телекомуникационни инициативи. По покана на Огнян Дренски, търговски директор на Училището за бизнес компетенции (SBC), Кжищов Маус, вицепрезидент на Open Management Education Center (OMEC) изнесе лекция за project management методологията PRINCE2. 
 
Методологията PRINCE2 (Projects IN Controlled Environments) обхваща управлението, контрола и организацията на един проект. Тя е запазена марка на Office Of Government Commerce (OGC), Великобритания. Първоначално PRINCE2 e замислен като държавен стандарт за проекти в сферата на информационните технологии, но в последствие започва да се прилага и в други сфери.  Новата версия е по-тясно интегрирана с другите методологии на OCG – ITIL, P3O, и т.н. 
 
Вижте видео от работната среща на АСТЕЛ:
 
 
 
PRINCE2 предоставя структуриран подход към управлението на проекти чрез ясно дефинирана рамка. Методологията описва процедури за координация на дейностите и участниците в един проект, методи за проектиране и ръководене на проекта, и напътствия какво да се направи, в случай че проектът се отклони от първоначалния си план. За всеки процес от проекта са дефинирани ключови входящи и изходящи индикатори, с прилежащи към тях специфични цели и дейности. Методологията позволява ефективен контрол на ресурсите. Ползите от структурираната и разпознаваема методология са, че предоставя общ език за всички участници в даден проект. PRINCE2 може да бъде прилаган за проекти от всякакъв мащаб, включително и проекти, които се считат за „малки”.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes