Atos и Samsung влязоха в стратегическо сътрудничество

Юни 24, 2013 от itFORUM

Световните технологични компании Atos и Samsung сключиха стратегическо партньорство за съвместнa разработка и маркетинг  на съвременни ИТ решения за бизнеса. Чрез обединяване на богатия опит на Atos като водещ системен интегратор и иновативните технологии, разработвани от Samsung, двете компании ще предложат цялостни услуги за търговия на дребно, цифрово осведомяване (digital signage), Интернет свързаност на превозни средства (connected vehicles), компютърни услуги за крайни потребители, печатни и мобилни решения.  
 
С прогнозите за удвояване на продажбите на таблети и монитори за бизнес цели до  2016 г., Atos и Samsung Electronics споделят обща визия и стратегия, свързана с тенденцията за растящото потребление на ИТ услуги от големите предприятия. За Atos, партньорството подкрепя визията на компанията, че следващата ИТ революция ще преобрази начина, по който бизнесът използва ИТ. Big Data, мобилните и облачните услуги предоставят значителни възможности на потребителите. Сътрудничеството ще позволи на Atos да предложи на своите клиенти решения и услуги в унисон с най-новите тенденции. 
 
За Samsung, корпоративните клиенти са от стратегическо значение за разрастването на приходите на компанията в следващите няколко години. Партньорството с Atos ще позволи на компанията да предлага ефективни решения за бизнеса. Двете компании ще предложат уникални услуги, които комбинират иновативни  технологии за крайни потребители с перспективни компютърни приложения и решения в областта на мобилните, мониторните, big data и технологиите за сигурност за бизнеса. 
 
Чрез широко развитата си инфраструктура и доказан опит в ИТ услугите по цял свят, Atos ще интегрира и доставя иновативни решения на Samsung за клиенти от търговията, банковия сектор, автомобилната индустрия и публичния сектор:
 
За търговците на дребно са предвидени интелигентни клиентски решения като data-driven shopper engagement technology, осигуряващи уникални изживявания за посетителите в магазините. 
 
  •   Търговците на превозни средства ще могат да предложат на клиентите си възможност за интегриране на личните им таблети с мониторите в превозното средство. Логистичният и транспортният сектори ще управляват и оптимизират по-добре своите доставки. 
  •   Големите предприятия и публичната администрация ще преобразят своите работни среди, благодарение на решенията за сигурен достъп за крайните потребители и услуги от типа BYOD (“Bring Your Own Device”), които ще улеснят интегрирането на таблети, мобилни и леки desktop конфигурации в общата инфраструктура. 
  •   Партньорството на Atos със Samsung предвижда и решения за крайните потребители, базирани на най-съвременните технологии за виртуализация, които ще улеснят доставянето на устройства в частна или хибридна облачна среда.  
Atos и Samsung ще предложат на пазара пълен набор от услуги, включително разработка на решения, маркетинг, комуникации и клиентско обслужване. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes