Atos с 2,5 млрд. евро приходи за първата половина на 2011-а

Юли 28, 2011 от itFORUM

Atos – компанията, която наследи Siemens IT Solutions and Services в България, обявифинансовите си резултати за първото шестмесечие на 2011 г. Общите приходи на компанията са 2,5 млрд. евро. През първите шест месеца на в управляваните услуги приходите на компанията достигат 906 млн. евро, а присистемната интеграция приходите са 874 млн. евро. За отчетния период приходите при транзакционни високотехнологични услуги каторазплащателни и електронни услуги достигат 524 млн. – увеличение от 3,3%, сравнено с първото полугодие на 2010 г. При консултантските услугиприходите на Atos са 91 милиона евро, а при аутсорсинга на бизнес процесите замедицински услуги приходите се увеличават до 81 милиона евро.

 

“През първото шестмесечие на 2011 г., въпреки че се бяхме концентрирали върхуподготовката на интеграцията със Siemens IT Solutions and Services, ние успяхме дапостигнем заложените финансови цели– сподели Тиери Бретон, главен изпълнителен дректор и председател на Борда на акционерите на Atos.– Новата Atos вече е напълно готовада постигне синергия между двете компании и то по-рано от заложените срокове.”

Поръчките към Групата Atos през първата половина на 2011 г. са на обща стойност 2,5 милиарда евро. Съотношението на направени поръчки и сключени договори и приходие 101%. При циклични дейности като консултантски услуги и системнаинтеграция съотношението на сключени договори и приходи е 103 на сто. Припостоянни бизнес услуги, като управлявани услуги, транзакционнивисокотехнологични услуги и аутсорсинг на бизнес процеси при медицински услугисъотношението е 99%. В края на първото шестмесечие на 2011-а, поръчките,които трябва да бъдат изпълнени, са на стойност 7,5 млрд. евро.През 2011 г. Atos цели да постигне приходи от между 6,8 и 6,9 млрд.Поставената цел за 2011 г. включва приходите на Atos за 12 месеца и приходите на Siemens IT Solutions and Services за 6 месеца.

От 4 юли 2011 г. Atos официално работи и на българския пазар в резултат отинтеграцията със Siemens IT Solutions and Services България. Atos България e най-голямата компания за технологични услуги и най-големият SAP интегратор в страната,с над 70 милиона лева приходи за 2010 г. и с над 100 специалисти.

Финансовите резултати през първото шестмесечие на 2011 г. са подложени само наограничено разлеждане от одитори. Този документ включва твърдения насочени къмбъдещето, които включват рискове и подлежат на промени в зависимост от очакванитеръст и приходи вбъдеще. Реалните събития и резултати могат да се различават отпредставените в този документ.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes