Atos със сертификати за управление на услуги, сигурност на информацията и управление на качеството

Септември 28, 2011 от itFORUM

Успешно приключване напроцеса по сертификацията по стандартите ISO/IEC 20000-1, ISO 27001:2005 и ISO 9001:2008, обяви Atos България. Сертификатите са съответно за управление на ИТ услуги, на сигурност на информацията и за управление на качеството. Верификацията и сертификацията на Atos България беше извършена от независимата одитираща фирма DQS GmbH Германия.

 

Според компанията сертификацията по стандарта за управление на услугите в ИТ сектора ISO/IEC 20000-1 гарантира ефективно управление на ИТ процесите на нейнитеклиенти. Сертификацията по стандарта изисква наличието на изчерпателна система за управление на процесите, която включва планиране, реализация, мониторинг, оценка и непрекъснато подобряване на процесите на предоставяне на услугата.

ISO 27001:2005 е международен стандарт за системите за управление на сигурността на информацията (ISMS). С негосе гарантира стриктно спазване на съответните законови и договорни задължения по отношение на сигурността на ключова информация като ноу-хау, лични данни и информация, собственост на клиента, както и оптимизирано използване на ресурсите на компанията.

Сертификацията по ISO 9001: 2008 за управление на качеството гарантира поддържането на постоянен висок стандарт на предоставяната услуга, в съответствие със законовите изисквания и тези на клиентите на Atos България.

„Трите нови сертификата, с които се сдоби компанията ни през последния месец, са още едно доказателство за лидерската позиция, която Atos България има в страната ни. Изключително сме щастливи, че екипът и компанията ни успешно преминаха тежкия процес по сертифициране и днес можем да се похвалим пред нашите клиенти и партньори с международно признание и гаранция за добрите практики на компанията ни– сподели Веска Давидова, управител на Atos България.– С трите нови сертификата за управление на качеството, на ИТ услугите и на сигурността на информацията ние още веднъж доказваме на клиентите си високото качество на услугите, които предлагаме, както и нашия непрекъснат стремеж към тяхното усъвършенстване.”

Atos официално работи и на българския пазарот 4 юли 2011 г. След като сеинтегрирасъс Siemens IT Solutions and Services България. Atos България e най- голямата компания за технологични услуги и най-големият SAP интегратор в страната, с над 70 милиона лева приходи за 2010 г. и с над 100 специалисти.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes