Atos увеличи приходите си с 0,3% и увеличи нетната си печалба с 56%

Февруари 27, 2012 от itFORUM

Atos обяви финансовите си  резултати за 2011г. Компанията увеличава приходите си с 0.3% до 6,813 милиарда  евро. Нетната печалба се увеличава с 56% до 182 милиона евро. 

 

“Постигнахме всичките си цели за 2011 г. като компанията продължава да реализира  органичен растеж. Благодарение на прекрасната работа на нашите служители, ние  надминахме планирания марж на печалба и той вече е 6.2%. Този резултат е още по- значим за нас, защото 2011 бе годината на сливането ни със Siemens IT Solutions and  Services. Фактът, че постигнахме такива резултати през 2011, ни прави още по-големи  оптимисти за бъдещето на компанията ни,” сподели Тиери Бретон, главен  изпълнителен директор и председател на Борда на акционерите на Atos.  

Продуктовите линии, които най-много допринасят за постигнатите резултати, са  “управлявани услуги” и високотехнологични транзакционни услуги с растеж на  приходите от съответно 1.7% и 1.9% до 2.892 и 1.562 милиарда евро. При  управляваните услуги най-голям принос има региона на ЦИЕ, където е реализиран  двуцифрен растеж. Добрите резултати при високотехнологичните транзакционни  услуги се дължат на услугите за аутсорсинг на бизнес процеси. През 2011 г. значими  нови договори бяха сключени с компании от секторите производство, продажби на  дребно и услуги, като продажбите в тези индустрии се увеличиха с 7.5%.   Географските райони, които са водещи за доброто представяне на Atos, са Централна  и Източна Европа и Северна Америка, съответно с 9.8% и 10.4% растеж на приходите.

Веска Давидова, управител на Атос в България, отбеляза: “Въпреки изключително сложната икономическа и бизнес среда в България, през изминалата година ние работихме за подобряването оперативните резултати на компанията в страната. През 2012 г. ще предложим множество нови услуги на българския пазар, а радостно е, че и важни публични проекти като този за електронното правителство отново са на дневен ред.”

Atos оперира на българския пазар от 4 юли 2011 г. в резултат от сливането със  Siemens IT Solutions and Services. Атос България e най-голямата компания за  технологични услуги и най-големият SAP интегратор в страната, с над 70 милиона лева  приходи за 2010 г. и с над 100 високо квалифицирани специалисти.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes