Балкан Сървисис интегра безжична RFID мрежа с ERP системата на Кабелкомерс

Май 11, 2011 от itFORUM

 

Българската консултантска компания Балкан Сървисис завърши успешно пилотен проект за интеграция на безжична мрежа, работеща по стандарта RFID (Radio-frequency Identification – радиочестотна идентификация) с бизнес софтуера Atlantis ERP в предприятието Кабелкомерс. Проектът е изключително иновативен и позволява цялата информация за продуктите, влизащи или излизащи от складовете на предприятието в София и Бургас, да се появява в реално време в неговата ERP система. Интеграцията е осъществена в рамките на двугодишния европейски проект RFID-ROI-SME, който е финансиран от Програмата за подкрепа на политиката в сферата на информационните и комуникационни технологии (ICT Policy Support Programme) на Европейския съюз. Той има за цел да подкрепи навлизането на RFID технологиите в малките и средни предприятия на Стария континент. Водещ партньор от българска страна по него е Българската асоциация на софтуерните компании БАСКОМ. Успешното участие на български компании на практика поставя страната ни на международната карта в една изключително иновативна технологична сфера – навлизането на безжична идентификация на хора и предмети за корпоративни и обществени цели.

 

В рамките на пилотния проект е осъществена инсталацията на система от RFID устройства в два от складовете на Кабелкомерс, след което тя е интегрирана от екип на Балкан Сървисис с работещата в предприятието ERP система Atlantis. В резултат използваният от RFID четците мобилен интерфейс обменя информация в реално време. Цялата информация е видима веднага в ERP системата. Пилотният проект решава редица проблеми, свързани с логистиката, управлението на складовите наличности, на документацията, както и с по-ефективното управление на човешките ресурси в предприятието.

„Осъществявайки този проект, ние имахме две основни цели – да подобрим управлението на информацията и да подобрим логистиката в Кабелкомерс. За тази цел RFIDрешението беше напълно интегрирано с работещото в компанията ERP. То не само оптимизира съществуващите процеси и намалява възможностите за грешки, а освен това отваря вратата към нови възможности за подобряване ефективността на предприятието. Като компания за бизнес софтуер, ние печелим много от този проект и от европейското финансиране, тъй като екипът ни се сдоби с ценно ноухау, което ще използваме в бъдещите си проекти. Проектът е много добър пример за това как иновативни технологии могат да бъдат използвани за решаването на отдавна съществуващи проблеми в предприятията“, обяснява Филип Мутафис, управляващ партньор на Балкан Сървисис.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes