Балкан Сървисис пусна ERP система като услуга

Януари 10, 2012 от itFORUM

ERP системата Atlantis ERP вече е достъпна и срещу месечен абонамент, по модела SaaS (Software as a service – софтуер като услуга). Предложението на българската консултантска компания Балкан Сървисис има две разновидности – наем само на лицензи за Atlantis ERP, използвани със собствена инфраструктура на клиента или наем и на лиценз, и на инфраструктура.


Моделът SaaS, който се налага с бързи темпове през последните години, представлява възможност дадено софтуерно решение да се използва, без да се закупува, като вместо това се заплаща месечен наем. По този начин софтуерът се използва като услуга – подобно на интернет достъпа, електричеството или други комунални услуги. Този модел има огромно приложение при бизнес софтуера (ERP, CRM, BPM системи и др.), тъй като тези решения са от ключово решение за компаниите, но същевременно инвестицията е значителна.

Едно от големите предимства на софтуера като услуга е намаляването на първоначална инвестиция. При този вариант няма първоначална инвестиция в лицензи, което е значителна част от стойността на проекта, а ако се избере и вариантът с наем на инфраструктура, отпада и закупуването на скъпоструващ хардуер. Също така клиентът няма грижа и за поддръжката – доставчикът осигурява ъпгрейда както на софтуера и хардуера, на който е инсталиран, така и архивирането на данни, сигурността и достъпа. Не е без значение и фактът, че по този начин ключови бизнес софтуерни системи могат да се превърнат от капиталов в оперативен месечен разход.

„В момента за много компании е трудно да си купят и внедрят система за управление на бизнеса на свои разноски и много от тях отлагат тази важна стъпка за бъдещето или очакват финансиране по оперативни програми. По този начин обаче те намаляват своята конкурентоспособност. Предлагайки ERP системата Atlantis като услуга, ние можем да решим този проблем. Компаниите могат да имат ERP система сега, когато тя им е необходима, срещу гъвкав месечен разход, съответстващ на оперативната дейност“, посочва Филип Мутафис, управляващ съдружник в Балкан Сървисис.

SaaS решението е по-ефективно и по-изгодно от обикновената инсталация, особено в момент на криза и свити бюджети, не само заради по-ниското инвестиране на ресурси, а и защото е по-скалируемо. „Плащаш колкото ползваш – ако имате нужда от разширяване на системата, поради ръст на бизнеса, това се прави веднага. Но същото може да бъде направено и в обратна посока. Ако се наложи ограничаване на функционалността или броя на потребителите, просто се намалява и таксата. Липсва рискът, че може да сте избрали неподходяща система или, че проектът може да се окаже неуспешен, защото компанията не е вложила пари в хардуер и лицензи, които да се превърнат в дълготраен актив. ERP SaaS е оперативен разход, който може да бъде увеличен, намален или прекратен във всеки един момент“ – обяснява другият управляващ съдружник в Балкан Сървисис Владимир Рашев.

Балкан Сървисис предлага консултантски услуги в сферата на приложенията за управление на бизнеса с акцент върху ERP (Enterprise Resource Planning), BI (Business Intelligence) и CRM (Customer Relationship Management). Специален отдел се грижи за изготвяне и управление на Европейски Проекти с фокус върху софтуерни решения и системи за управление, а отдела специализиран в IT поддръжка и услуги се грижи за доставка и инсталация на хардуер и системен софтуер и цялостна поддръжка хардуерната и софтуерна инфраструктура.

Продуктовото портфолио на компанията включва Atlantis ERP – цялостно решение за планиране и управление на фирмени ресурси, QlikView - Business Intelligence решение за reporting, ad-hoc анализ и Key Performance Indicators (KPIs), Microsoft CRM – цялостно решение за управление връзките с клиенти интегрирано с решение за мобилни продажби и др.

Компанията има опит от десетки проекти в областта на производство, дистрибуция, продажби на едро и дребно, банки, застрахователни, лизингови и др. финансови компании. Клиенти на Балкан Сървисис са Coca Cola Hellenic, Top Drinks, Happy Bar & Grill, CBA, ТехноМаркет, Handy, Multirama, Amperel, Piraeus Bank, Raiffeisenbank, UniCredit Leasing, ЦКБ Сила, Emporiki Bank, Fibank, Бони, Danone, Monbat, Darko, Оргахим, София Мел и др.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes