Българска фирма ще анализира големи данни във Филипините

Март 5, 2015 от admin

Voyager Innovation, дигиталнoто поделение на филипинския мобилен оператор Smart Communications, анонсира стратегическото си партньорство с Cash Credit, технологична финансова компания, базирана в София. В съвместна работа и партньорство, компаниите ще пуснат на пазара мобилно-базирани микрофинансови услуги през първата половина на 2015 г. Keш Кредит ще използва иновативен метод за анализ на голям обем от данни на мобилния оператор, популярен като анализ на големи данни, за да предложи технологични финансови услуги на повече от 75 милиона абоната на SMART.

 

Съгласно споразумението Cash Credit ще използва опита си в отпускането на кредити за физически лица и малки фирми в партньорство с големи мобилни оператори по света.  Собствено разработеният модел за оценка на кредитоспособността на абонатите включва обобщаването на поведенчески модели, анализ на статистически, трафични и социално-демографски данни от мобилния оператор. Този начин на анализ на кредитоспособността на клиентите е оценен от мобилни оператори и инвеститори като уникален за света и много по-точен в сравнение с традиционно използваните от финансови институции модели. Кредитните услуги, които ще бъдат предложени, включват микро потребителски кредити, кредити за закупуването на ваучери към мобилния оператор, кредити за комунални плащания и такива за микро предприемачи. С авангардната си технология Cash Credit ще носи отговорност за цялостното управление на кредитите, включително и на финансовия риск.

„Уникалната експертиза на Cash Credit в обработката, анализа и използването на данни в оценката при предоставянето на кредитни продукти ще допринесе значително за по-лесния достъп и използването на финансови услуги през мобилния оператор сред преобладаващата част от филипинското население, която няма никакъв или има ограничен достъп до традиционните банкови услуги. За масовото налагане на тази услуга на пазара ще допринесе и широкото разпространение на мобилни телефони в страната, което надхвърля 100%“, коментира Орландо Веа, президент и главен изпълнителен директор на  Voyager Innovation.

„Изключително развълнувани сме от възможността да стартираме своето сътрудничество с водещия телеком оператор във Филипините. Очакваме с нетърпение да започнем  съвместната си работа с Voyager и Smart, като се надяваме да допринесем значително за  привличането и задържането на техни клиенти с помощта на нашите технологични кредитни продукти. Най-радостното в случая е, че уникалната технология за оценка на клиентите е изцяло развита в България и е български интелектуален продукт, който успешно налагаме на поредния голям пазар”, сподели Георги Крумов, основател и изпълнителен директор на Cash Credit.

След като през 2013 г. привлече инвестиция в размер на 25 млн. USD за международното си развитие, от инвеститора Delta Partners, водеща консултантска компания и инвеститор в мобилно-дигиталния сектор, Кеш Кредит подписа няколко споразумения за сътрудничество с водещи  мобилни оператори в Африка, Близкия Изток и Европа.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes