Brother пусна шест нови модела A3 мултифункционални устройства на родния пазар

Ноември 13, 2014 от itFORUM

Японската компания Brother разработи ново поколение мултифункционални устройства, които могат да печатат и във формат A3. Тези устройства с модерни възможности трябва да затвърдят лидерството на марката в сегмента на мултифункционалните А3 модели, които беше създаден от Brother и в който през 2013 г. компанията има над 75% пазарен дял.
 
Новите модели от сериите 4ххх и 5ххх са предназначени за професионалисти, които се нуждаят от голям формат за своите визии и документи, за да постигнат желания ефект, представяйки работата си на партньори и клиенти. Устройствата са замислени като удачна инвестиция за компаниите, които имат нужда да печатат, както в А4, така и в по-големия А3 формат и при това искат да осигурят максимална гъвкавост на своите служители като им дадат възможност да печатат и сканират от смартфони, и таблети или от споделени облачни ресурси.
 
Шест продукта за всякакви нужди
 
Моделната линия включва шест устройства, които могат да принтират, сканират и копират в цвят, като пет от моделите могат да изпращат и получават цветни факсове. Трите компактни модела DCP-J4120DW, MFC-J4420DW, MFC-J4620DW предлагат гъвкавост за малкия и домашния офис, които ежедневно печатат в А4 формат и по-рядко в А3. Business Smart е наименованието на моделите, насочени специално към предприятията. Отличителното при два от тях е наличието на универсална тава за хартия, която може да поеме А4 или А3 формати. Така се улеснява активното използване и на двата размера, без нужда от ръчна намеса.
 
Трите Business Smart модела MFC-J5320DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW се отличават с надеждност, което е от значение за компаниите, които имат по-големи нужди от А4 и А3 печат. Скоростта на печат при шестте устройства е 22 ipm/20 ipm съответно при печат на черно-бели и цветни страници, а резолюцията 6000x1200 dpi.
 
„Осъзнахме, че бинесът се нуждае от практичност, включително когато става дума за печат в А3 формат. Трите компактни и трите Business Smart модела предлагат естествен избор между устройства, на които се печата в А3 инцидентно или такива, които са готови да печатат ежедневно по-големи обеми в този формат.”, каза Ива Тотева, Мениджър „Продажби и маркетинг“ в Brother България.
 
Оптимизиране на разхода за печат
 
С цел намаляване на себестойността на страница, от Brother ще предлагат консумативи с голям капацитет за новата серия устройства. Те са разчетени за 1200 черно-бели или цветни страници, а трите модела Business Smart ще могат да използват черна мастилница за още по-голям обем страници - 2400. Стандартната възможност за двустранен печат, налична при всички модели, също спомага за пестенето на място и хартия.
 
Мобилен печат и директна връзка с облака
 
Благодарение на наличните възможности за мрежова връзка по кабел или безжично (чрез Wi-Fi или Wi-Fi Direct), устройствата могат да получават задания за печат от Android или iOS мобилни устройства, тъй като са съвместими със стандартите Apple AirPrint, Google Cloud Print и собственото приложение на Brother iPrint&Scan. По този начин могат да се отпечатват не само файлове, съхранени в локалната памет на мобилното устройство, но и всички документи, поместени в популярните облачни услуги за съхранение на данни като Google Drive, Dropbox, Evernote и др. като последното може да се извършва и самостоятелно от интерфейса на принтера.
 
Гъвкаво и ефективно решение за печат 
 
Също толкова гъвкави възможности са налични и при сканиране – електронните версии на документите могат да бъдат директно съхранявани в облака (напр. Google Docs, Microsoft One Note) или на FTP сървър. Пакетът от приложение на Brother позволява създаване на MS Office съвместими документи при сканиране, предварително маркиране на областите, които да бъдат сканирани и сканиране на бележките към оригиналите.
 
В допълнение, шестте модела са съвместими с интерфейса за приложения Brother BSI, който позволява интегриране на специализиран софтуер за пълно управление на печатащите устройства в контролирана среда и персонализиране на тяхното поведение, вкл. промяна на вида и структурата на интерфейса, конфигуриране на наличните функции за всеки потребител или задаване на квоти за печат.
 
Перспективна и достъпна инвестиция
 
Новите модели мастилено-струйни МФУ на Brother отговарят не само на днешните, но и на бъдещите нужди на бизнеса, който се нуждае от офис печат в голям формат. При цени в диапазона между 309 и 519 лв. с ДДС, те са изгодна инвестиция, подплътена с безплатна опция за 3-годишна гаранция.
 
Новите модели от серии 4ххх и 5ххх на Brother вече са налични на българския пазар.
 
Характеристики на топмодела Brother MFC-J5720DW
 Скорост на печат – 22/20 ipm при черно-бял/цветен печат
 Резолюция на печат – 6000х1200 dpi
 Печат до А3
 Резолюция на сканиране (оптична) – 2400х2400 dpi
 Автоматично листоподаващо устройство – до 50 листа с опция за двустранно сканиране
 Допълнителна тава за хартия за още 250 листа
 Интерфейси: USB 2.0, Ethernet, 10/100BASE-TX, Wireless 802.11b/g/n, Wi-Fi Direct, PictBridge, флаш карти, USB драйвове
 LCD дисплей: 9.3 см, цветен, чувствителен на допир.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes