Централните администрации вече могат да обменят документи по електронен път

Март 8, 2012 от itFORUM

Документооборотните системи на всички централни администрации вече могат да обменят документи по електронен път, съобщи заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов на откриването на 13-та конференция по електронно управление. Три месеца след като министър-председателят Бойко Борисов и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски дадоха старт на електронен обмен на документи между пет държавни администрации, вече всички министерства и няколко агенции могат да се включат в системата.  

 

„Когато има кауза около която всички са обединени, а електронното управление е такава, резултатите са факт”, подчерта Валери Борисов. Съвместната работа между фирмите, които са разработили различни информационни документооборотни системи, „Информационно обслужване” и Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” беше ключова за интеграция на различните документооборотни системи.

В момента се провежда обучение на служителите в администрациите за ефективно управление на електронните документи. По думите на Борисов стремежът е всички централни ведомства да станат „безхартиени”.

Следващата вълна от реформи в България, свързана с навлизането на модерни технологии и иновации, ще промени не само дневния ред на българската администрация, но и начина на работа и манталитета й.  Изграждането на дигитални магистрали, създаването на работещо електронно управление, инвестиции в технологии, иновации, създаването на правителствения „облак”,  са само началото, посочи заместник-министърът.

„Икономическите реалности се движат по-бързо от политическите, а в информационните и комуникационни технологии скоростта е умножена многократно. Тази динамика изисква от нас бързи и стабилни политически решения. Смятам, че в сферата на електронното управление сме свидетели точно на такива решения през  последните 6 месеца”, каза зам. министър В. Борисов..

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes