Cisco: Готови ли са фирмите да приемат служителите от интернет поколенето?

Септември 21, 2011 от itFORUM

За младите хора интернет е като въздуха и водата

 

Фирмите се стремят да балансират работата с настоящите и бъдещи служители, и бизнес нуждите на фона на нарастващите възможности за мобилност, рисковете за сигурността и технологии, които могат да предоставят достъп до информация неограничено – от виртуализирани центрове за данни и изчислителни облаци до традиционни кабелни и безжични мрежи.

 

Това е едно от основните заключения на вторият световен годишен доклад за технологии Cisco Connected World Technology Report, който изследва връзката между човешкото поведение, интернет и способността на проникване на работата с мрежи. Целта на доклада е да провокира размисъл над това как компаниите ще останат конкурентни на фона на влиянието на тенденциите на технологичния начин на живот. Той дава представа за днешните предизвикателства, пред които са изправени компаниите.

Демонстрирайки нарастващата роля на Интернет в живота на хората, проучването разкрива, че мрежата е толкова важна, колкото основните човешки ресурси като въздух, вода, храна и дом. Докладът установява също така, че повече от половината от анкетираните в проучването заявяват, че не биха могли да живеят без интернет и го посочват като "неразделна част от животаим".

Тези и много други резултати дават представа за нагласите, очакванията и поведението на следващото поколение служители в световен мащаб и как те ще повлияят на всичко - от бизнес комуникациите и мобилния начин на живот, до наемането, корпоративната сигурност, както и възможностите на фирмите да се конкурират.

Основни резултати на Cisco Connected World Technology Report:

Интернет като един от основните ресурси за живот

 

Въздух, вода, Интернет: Четирима от всеки пет студенти и млади служители считат, че Интернет е жизнено важен като част от средствата за препитание в ежедневието.

Средство за препитание в ежедневието: Повече от половината от анкетираните заявяват, че не биха могли да живеят без Интернет и го посочват като "неразделна част от живота им."

Новият начин за „движение”: Ако трябва да избират между едното или другото, по-голямата част от анкетираните ще изберат виртуалното движение чрез Интернет връзка вместо физическото с автомобил.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes