Citrix Synergy 2010: Нови предложения на HP за виртуализация

Ноември 23, 2010 от itFORUM

HP разшири предложенията си за виртуализация, насочени към бизнес потребители. Те ще помогнат на бизнеса да намали разходите и сложността в процеса на виртуализация, като в същото време ще подобрят ефективността на потребителите. Новите предложения бяха представени на конференцията Citrix Synergy 2010 г. и включват мобилния тънък клиент HP 4320t - създаден, за да отговори на нуждата от сигурност и надеждност на служителите, които работят извън офиса или в движение; серията от тънки клиенти на НР сега се предлага с разширени възможности за работа с мултимедийно съдържание.

В сътрудничество със Citrix, НР е разработила нова инфраструктура за виртуалните настолни системи (virtual desktop infrastructure VDI). Тя се отнася към архитектурите XenDesktop и XenServer, които намаляват заплахата от възможна загуба на данни или кражба. Двете решения също намаляват сложността и разходите за управление и осигуряват на крайния потребител функционалността на стандартно PC. Настолният HP Compaq Elite 8000 и мобилният компютър HP EliteBook 8440p пък са първите продукти на НР, които ще поддържат последната технология на Citrix XenClient hypervisor. Поддръжката на Citrix XenClient предлага възможността за работа с най-взискателните бизнес приложения, докато в същото време запазва сигурността с централно управляваната виртуална машина.

“Изчерпателното портфолио от клиенти за виртуализация на НР позволява на организациите да изберат най-подходящия компонент за тяхната инфраструктура и потребители. Ние осигуряване на нашите клиенти доказала се технология, която отговаря на уникалната им IT среда. Това включва иновативните настолни и мобилни тънки клиенти до традиционните персонални компютри. Те позволяват виртуализация до предварително настроените и изпробвани архитектури, които помагат на нашите клиентите да създадат правилната комбинация от хардуер, софтуер и услуги в бизнеса си,” коментира Шарл Снайман, вицепрезидент „Персонални системи” (PSG) в HP за Европа, Африка и Близкия Изток.

С навлизането на виртуализацията при настолните системи се получава сериозно търсене на надеждни мобилни тънки клиенти за потребителите, работещи извън централния офис. Новият HP 4320t позволява сигурен достъп до базирано на сървър или blade PC къмпютинг решение и в същото време осигурява мобилността на надежден ноутбук. Потребителите могат да съхраняват данните си на сигурен централизиран сървър, вместо на вътрешен хард диск и по този начин информацията ще е защитена в случай на кражба или изгубване на тънкия клиент. HP 4320t е с тегло 1.95 кг. и се предлага с корпус с алуминиево покритие за повече издръжливост и по-изчистен вид. Стилният дизайн включва устойчива на разливане с течности клавиатура и тъчпад.

Мобилният тънък клиент HP 4320t се предлага от май 2010 г. на цени, започващи от 899 лева с ДДС. HP RDP Enhancements за Flash Redirection ще започне да се предлага от този месец като add-on от HP.com на цена от 15 евро.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes