Dell e готовa за следващото поколение Open Networking центрове за данни

Май 5, 2015 от admin

Dell Networking разшири своето портфолио центрове за данни с новите Z9100, S4048и S3038, предоставяйки на клиентите избор на операционна система с ниска латентност и висока плътност, с гъвкава комутация - 1, 10, 25, 40 и100 GbE, адресирайки промяната към следващото поколение многоскоростни, отворени архитектури.

 

Последното поколение комутатори на Dell потвърждава ангажираността на фирмата с това да премине отвъд патентните към отворените архитектури, ориентирани към клиента. Всички тези комутатори поддържат Open Network Install Environment (ONIE), за да позволят zero-touch инсталация на всички преквалифицирани операционни системи на трети компании, включително Dell Networking OS9. Чрез ONIEтези мрежови комутатори могат да се ползват без патентовани средства. Също така, те стимулират диференциацията и премахват разходи, свързани с лицензионни такси за всеки мрежов интерфейс. Комутаторите са напълно изпитани и валидирани с операционни системи на трети компании и решения за мрежова визуализация от Cumulus Networks, Big Switch Networks, VMware иMidokura.

Dell Networking Z9100 се отличава с водещ за индустрията 100 GbE fabric комутатор с 1RU фиксиран форм-фактор за агрегиращ слой и слой за достъп, като предлага комутация с различни скорости (10/25/40/50/100GE). Z9100 е проектиран за облачни, HPC и Web 2.0 приложения, които изискват набор от опции за скорост на комутация в среди с висока плътност, като се отличава при Big Data анализа и при изисквания за висока производителност и ниска латентност. Fabric комутаторът предлага до седем пъти плътността за един RU в сравнение с конкуренти комутатори.

Dell Networking S4048 е комутатор с ултраниска латентност 10/40GbE Top-of-Rack (ToR), проектиран за софтуерно дефинирания център за данни. С разширени функции, поддържащи големи МАС-адреси, VXLAN и разширено буфериране, той е проектиран за доставчици на уеб и облачни услуги с Linux и OpenSource среди. S4048 предоставя комутация с ниска латентност 10GbE в HPC и бизнес чувствителен деплоймънт, който изисква най-висока скорост и най-ниска латентност, като същевременно намалява наполовина латентността и консумацията на енергия в сравнение с други комутатори.

Dell Networking S3048, ултраефикасен 1/10GbE ToR комутатор, създаден за ефективност и производителност, е проектиран също за софтуер-дефиниран център за данни и разработен за доставчици на уеб и облачни услуги с Linux и OpenSource среди. S3038 е оборудван със следващо поколение 1G силиций, пълен OS9 набор от функции, включващ VLT, OpenFlow, OpenAutomation, Cloud Stack интеграция с OpenStack, Microsoft, VMware, Docker и други, като същевременно предлага 30 процента по-ниска консумация на енергия и струва 30 процента по-малко в сравнение с конкурентни комутатори.

В момента Dell Networking Z9100 се тества от клиенти, като се очаква да бъде налична през втората половина на 2015г.

Dell Networking S4048-ON, включваща 48x10GbE и6x40GbE или72x10GbEportsи разширени функции, които поддържат по-големи МАС-адреси, VXLAN и разширено буфериране, вече са налични

Dell Networking S3048-ON,включваща481GBase-T и4x10G-SFP портове, ще се предлага от май 2015г.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes