Dell представиха иновации в сферата на центровете за данни и облачните решения

Април 9, 2014 от itFORUM

Dell представиха нови мрежови решения, за да позволят на потребителите да постигат по-бързи резултати, максимална ефективност и модерен, трансформиран работен процес в хоризонтално скалируема, базирана на облака среда.  Представените нови продукти бяха Dell Networking Z9500, енергийно ефективно и високо продуктивно решение, с най-висока плътност и единственият „pay-as-you grow“ 10/40 GbE суич за информационен център, наличен до момента. 
 
Новият контролер Active Fabric Controller и усилията, положени за по-голямата скорост на решенията за виртуализацията на мрежовите функции (Network Functions Virtualization, NFV) в сектора чрез работа в консорциуми и партньорства, напр. с Red Hat, също помагат на потребителите да трансформират и модернизират инфраструктурите на информационните центрове. 
 
Dell предоставя на потребителите възможността да надградят мрежовата структура на информационните центрове, за да отговорят на изискванията на виртуализацията, променящите се модели на трафика и характера на съвременните производителни нужди, вкл. предложения, базирани на облака и такива, предлагани като услуга. Използвайки стандартни технологии, Dell предлага архитектури, които спомагат за надграждане на вече съществуващи системи, предотвратяват налагането на санкции за комерсиално обвързване и подсигуряват инфраструктурата и за в бъдеще, с цел по-лесно преминаване към софтуерно дефинирани мрежи (software-defined networking, SDN), услуги в облака и развиващи се в момента технологични подходи като NFV. 
 
Dell Networking Z9500 – Как да се справим с предизвикателството на рентабилната скалируемост 
 
Dell Networking Z9500 Fabric Switch е дейта център суич с най-висока плътност, фиксиран форм фактор и пълен набор от L2/L3 протоколи за рутери и суичове. Dell Networking Z9500 е създаден, за да отговаря на дейта центрове с агрегационни изисквания от 10/40 GbE чрез архитектури с централизирано или разпръснато ядро за високо продуктивни фирмени информационни центрове, изчисления в облак, предоставени от доставчика информационни центрове и фирмени LAN ядра. Dell Networking Z9500 е идеален за работни процеси като Web 2.0, високо продуктивни изчисления и виртуализация. 
 
  • Безпрецедентна плътност/продуктивност: Z9500 предлага до три пъти по-голяма плътност на RU и скорост на предаване от повече от 10 Tbps с два-пъти по-малко закъснение, отколкото предишното поколение мрежови суичове на Dell.
  • Невероятна гъвкавост: 3RU core мрежови суич с 132 40GbE порта, с възможност за разширяване до 528 10GbE порта 
  • Скалируемост за днес и утре: бъдете готови за предстояща скалируемост чрез възможността за доплащане и придобиване на лицензи за продукт с 36, 84, или 132 порта в мрежови суичове с фиксиран форм фактор, с възможност за изграждане на „фабрики“ за малки дейта центрове и увеличаване на продуктивността на „фабриките“ с нарастването на нуждата от изчисления. 
  • Идеален за натовареност, включваща Web2.0, високоефективни изчислителни услуги и виртуализация, изискваща плоски „фабрики“.
  • Високоефективен: изразходва почти два пъти по-малко енергия на порт от Cisco Nexus 6004*, а Enterprise ReadyRails комплектите за инсталация изискват по-малко време и ресурси за монтиране на шасито.
Dell Active Fabric Controller – Връзката с OpenStack 
 
OpenStack и OpenFlow обещават значителен напредък в инфраструктурните икономически, операционни и технически възможности на съвременния бизнес. Но те могат да бъдат доста сложни за усвояване от IT отдела на предприятието. Това, от което администраторите на процеси в облака имат нужда, е начин да опростят мрежовите конфигурации, като същевременно подобряват мрежовите функции на услугите в облака. 
 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes