Dell придоби StatSoft за да разшири портфолиото си от Big Data решения

Март 31, 2014 от itFORUM

Dell обяви придобиването на StatSoft, водещ доставчик на модерни аналитични решения, предоставящи широк набор инструменти за data mining (извличане на данни), прогнозни анализи и възможности за визуализация на данните. StatSoft комбинира подробни статистически анализи със съвременни аналитики. Така организациите имат възможността много по-добре да разберат протичащите бизнес процеси, да правят предварителни промени, да подобрят гъвкавостта и контрола на критичните системи.
 
Придобиването на StatSoft ще учеличи ръста на решенията за информационен мениджмънт в портофилиото на Dell Software, което пък, от своя страна, допълва и отворения подход на компанията към мениджмънта на данните. StatSoft добавя съвременни аналитики към зрелия набор от софтуерни възможности, които включват мениджмънт на бази данни и оптимизация, внедрение на приложения и данни, както и на  анализи на Големите данни (Big Data). Всичко това се осъществява с помощта на голямо количество софтуери, сториджи, сървъри и услуги на Dell.
 
Мениджмънтът на данните и информацията е стратегически приоритет за Dell Software. Според Gartner до 2015 година повече от 30 % от аналитичните проекти ще предоставят изводи, базирани на структурирани и неструктурирани данни. В допълнение StatSoft се вписва в стратегията на Dell Software да предлага завършена платформа с инструменти за управление на агностична информация, която позволява на компаниите да управляват, интегрират и анализират данните в рамките на самата организация, както  и в рамките на облачната инфраструктура.
 
StatSoft предоставя пълен набор от съвременни аналитични инструменти, позволяващи на организациите да предвиждат бъдещи тенденции, да идентифицират нови потребители и бизнес възможности, да прогнозират промени в индустрията, да открият сценарии за „какво-ако“ и да намалят процента на измамите и бизнес рисковете. Софтуерът на StatSoft може да бъде разгърнат в рамките на корпоративната среда, в облачна платформа, или като SaaS (софтуер като услуга). На техните продукти се доверяват университети, институции занимаващи се с проучвания, корпорации и компании, занимаващи се с производство в повече от 60 страни. Към настоящия момент анализаторите от Gartner позиционират компанията в зоната на „претендентите“ в „Магическия квадрант за съвременни аналитични платформи“ („ Magic Quadrant for Advanced Analytics Platforms“). Решенията на StatSoft широко се използват в различни индустрии, включително фармацевтичната, финансовите услуги, технологиите и производството.
 
Информация, която задвижва бизнеса
 
Съвременните анализи трансформират бизнес пейзажа. Организациите, които използват “умни” алгоритми, за да се учат от огромното количество данни открити в операционните системи, социалните мрежи и демографските хранилища, разполагат с конкурентно предимство. StatSoft съдържа най-усъвършенстваните алгоритми за прогнозни и статистически анализи, позволяващи на компаниите да открият смислени модели в данните и да просперират в днешната бизнес среда, която е задвижвана от информацията. Те предлагат кратко разстояние от настолния модел данни и анализи до високопроизводителното, корпоративно разгръщане.
 
Компанията StatSoft получи висок рейтинг в повечето сравнителни ревюта, с които бе свързвана. StatSoft получи признание за своите иновативни технологии, като същевременно процентът на удовлетвореност у клиентите й е много висок. StatSoft се присъединява към инструменти като Toad, Spotlight on SQL Server Enterprise, Shareplex, Boomi, Toad Business Intelligence Suite и Kitenga Analytics, които са част от портфолито на Dell Software от решения за информационен мениджмънт.
 
Условия на сделката
 
Открита през 1984, StatSoft е с главно седалище в Тулса, Окла и оперира в световен мащаб чрез своите офиси и партньори в 25 държави. Техните продукти са достъпни на много езици. Условията на сделката не бяха оповестени.
 
Завършени и свързани софтуерни решения
 
Dell Software позволява на компаниите от различен мащаб да усетят “Power to Do More” на Dell, предоставяйки скалируеми и рационални системи за повишаване на продуктивността, отзивичвостта и ефективността. Dell Software е позиционирана така, че да отговаря на изискванията на съвременния бизнес и ИТ предизвикателствата с цялостни, свързани софтуерни предложения. Те се реализират през решенията в областите: data center и управление на облака, управление на информацията, управление на мобилността на работната сила, сигурност и защита на данните. Този софтуер, комбиниран с хардуера на Dell и услугите, помага на клиентите да опростят ИТ процесите, да минимизират рисковете и да подобрят бизнес резултатите си.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes