Domestina разширява бизнеса си извън България

Ноември 9, 2015 от admin

Първата у нас онлайн платформа за поръчка на професионална помощ за дома Domestina привлече нови инвеститори за разрастване на компанията в България и Полша. Проектът за втората инвестиция в историята на младия бранд отново е воден от фонда Launchub, който вложи 200 000 евро в развитието на стартъпа на българския пазар в началото на 2015 г. Наред с Launchub, във втория рунд на инвестиции се включват и двама бизнес ангели в лицето на управляващия директор на МЕТРО България – Вероника Пунчева, както и един от основателите на софтуерната компания Telerik - Светозар Георгиев.

 

В следващите месеци компанията ще се съсредоточи върху стратегическото планиране на услугата и развиването на квалифициран екип, за да стартира операции на новите пазари. За създателите на компанията първата стъпка от реализирането на инвестиционния план ще бъде бързата адаптация на услугата и софтуерното решение зад нея на чуждестранни пазари и нуждите на различните клиенти.

„Планираме разрастване на Domestina в Източна Европа. Все още работим върху стратегията си за развитие, която включва проучване на пазара в Хърватска и Румъния. От резултатите, които ще постигнем във Варшава, зависи дали ще продължим да растем, покривайки държава след държава, или ще имаме възможност да започнем операции в няколко страни едновременно. От това решение зависи как ще структурираме следващия ни инвестиционен рунд“, коментират собствениците на компанията Владислав Симов - главен изпълнителен директор, и Николай Казмин - технически директор, който стои зад ефективното дигиталнo решение на Domestina, приложимо за всеки пазар.

Част от новото финансиране на компанията ще бъде насочено и към развитието на бизнеса в нови градове в България. Услугата е достъпна в София от самия й старт, а от месец българският стартъп започна успешно да обслужва и клиенти в Пловдив. Следващите стъпки са Варна и тестово обслужване на хотели в зимните курорти. Цел за компанията са и B2B продажбите, чрез предоставяне на услугата на някои от водещите хотели, както и пакетни продажби на компании, които включват подобни допълните услуги в пакета със социални придобивки за служителите си.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes