Fibank избра най-голямата Oracle Exadata Database Machine (видео)

Март 12, 2013 от itFORUM

Fibank (Първа инвестиционна банка) внедри модерно технологично решение - Oracle Exadata Database Machine, за да предложи нови банкови услуги и да оптимизира дейностите по управление на заемите и обслужването на клиентите. Миграцията на основната банкова система (ОБС) към Oracle Exadata гарантира на банката три пъти по-бързо обработване на данните от всички трансакции в края на всеки работен ден. Проектът беше представен по време на Oracle Extreme Performance Engineered Systems Day, който се състоя на 12 март 2013 г. в гр. София.

 

Внедряването на решението доведе до консолидация на сървъри, намаляване на разходите за инфраструктура, подобрена система за поддръжка, както и ускоряване на ИТ процесите. „Като най-технологичната банка в България отново предлагаме най-добрите ИТ решения в услуга на нашите клиенти”, каза Светослав Молдовански, член на управителния съвет и изпълнителен директор на Fibank (Първа инвестиционна банка). „Реализираният проект в Първа инвестиционна банка е още едно потвърждение за изключителната производителност, която Oracle Exadata предоставя на финансовата индустрия”, каза Клод Коларо, управляващ директор на Оракъл България.

За внедряването на Oracle Exadata Fibank избра фирма BFS, експерт в доставянето на услуги по внедряване на финансово информационен софтуер от край до край и създаване на персонализирани банкови приложения, работещи в Oracle среда.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...