G Data Software: 49% от жените въобще не използват антивирусни програми

Ноември 19, 2010 от itFORUM

G Data Software проведе социологическо проучване за безопасността на персоналните компютри сред жени на възраст до 30 години. 74% от 500 запитани представителки на прекрасния пол не отделят достатъчно внимание за осигуряване на антивирусна защита на своите персонални компютри. Изследването показало, че само 23% от анкетираните считат за необходимо да харчат пари за безопасност на своите персонални компютри. Другите предпочитат безплатните антивирусни решения. Но даже и когато се инсталират необходимите програми само половината от девойките са уверени, че правилно са качили и инсталирали необходимите обновления. 
Отделна тема в изследването е била онлайн банкирането. Повечето запитани не са били достатъчно уверени в ефективността на програмите, инсталирани на компютрите им за осигуряване безопасността по време на онлайн банкиране.

По време на изследването специалистите от G Data са открили връзка между внимателното отношение на жените към защитата на компютрите и тяхното физическо и емоционално състояние и външен вид. Например самотните девойки, които не посещават често салони за красота, са по-взискателни към безопасността на своите компютри, отколкото останалите жени. 

Най-голямата група от анкетираните – 49%, са заявили, че не използват каквито и да е програми за осигуряване на безопасността на своите настолни компютри и лаптопи. Всяка четвърта жена използва безплатен продукт, а пък три процента от запитаните девойки използват нелицензирани версии на продуктите. Според специалистите на G Data Software, последните два варианта дават само фалшиво чувство за безопасност. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes