HP показа уникално за индустрията решение за "Донеси си устройството на работа“

Юли 11, 2013 от itFORUM

HP представи новите цялостни решения за жично и безжично управление, които предоставят опростена, скалируема и сигурна мрежа, подкрепяща инициативите за BYOD мрежово свързване (BYOD – bring-your-own-device / „Донеси си устройството на работа“), като в същото време създава възможности за допълнителни приходи за партньорите. 

 

 
Новите решения и услуги, представени на Глобалната партньорска среща на HP, включват и единственото (според вътрешните оценки на компанията)  в индустрията пълно решение, което поддържа нарастващите  BYOD практики. Това решение  предоставя единно жично и безжично управление, както и комутиращи  платформи, които да създадат единна, обща мрежа за жична и безжична свързаност.
 
Предложенията също така помагат на партньорите да използват HP FlexNetwork архитектурата, за да осигурят за клиентите си по-лесна интеграция на нови устройства в мрежата (device on-boarding) чрез BYOD за включване на функции за провизиране чрез единно приложение за управление и автоматизирана сигурност с технологията на софтуерно – дефинираните мрежи (SDN), поддържани с мобилни услуги за свързване. 
 
До 2016 две трети от служителите ще притежават смартфони и 40% от работната сила ще бъде мобилна. Досега обаче традиционната инфраструктура изисква две отделни мрежи, които да обслужват жичната и безжичната свързаност, което в резултат означава повишена сложност и рискове за сигурността. Освен това, на тези традиционни инфраструктури им липсва скалируемост за поддръжка на множество устройства на един потребител, както и необходимата сигурност за защита на критични за бизнеса данни.  
 
Според Gartner, всеки бизнес има нужда от ясна позиция спрямо BYOD, а официалните BYOD програми са бързо развиващо се явление, дължащо се на бума на иновативния пазар на мобилни устройства (Gartner, “Донеси си устройството на работа: нови възможности, нови предизвикателства“ ID: G00238131, 16 август 2012).
 
“Организациите се борят с внедряването на BYOD решения в сложната традиционна инфраструктура, която обхваща две отделни мрежи и приложения за управление“, каза Бетани Майер, старши вицепрезидент и генерален мениджър, Networking, HP. “Пълното решение на HP за BYOD е първото, което решава този проблем и в комбинация с цялостно обучение, програми и услуги на HP ще създаде нови печеливши възможности за партньорите“, допълни още тя. 
 
Опростяване на управлението на BYOD 
 
През 2012 служителите със лични преносими устройства представляват повече от две трети от устройствата, използващи корпоративните мобилни приложения. В резултат на това, IDC прогнозира, че ИТ ще трябва да приложат цялостен подход за справяне с нуждите на BYOD (IDC, “Прогнози 2013: Корпоративна комуникация и дейта център мрежи,” IDC уеб конференция, 10 януари 2013). 
 
Новите BYOD решения на HP оптимизират дейността на крайните потребители и за жични, и за безжични устройства, чрез които се свързват с мрежата, позволявайки на клиентите да: 
  • Опростят операциите и да съкратят разходите с до 38 %, като премахват необходимостта от закупуване на до 50% от традиционните мрежови устройства, в т.ч. отделни суичове и контролери, като в същото време включва поддръжка на до 1 000 безжични устройства с помощта на комутатора HP Unified/WLAN 830.(5)
  • Осигуряват always-on изживяване за потребителя, като автоматично елиминира мрежовия даунтайм със софтуера HP Wi-Fi Clear Connect, предлаган с WLAN продуктите на HP. 
  • Внедрят лесно цялостно управление чрез BYOD функцията  plug-and-play, интегрирана в HP Intelligent Management Center (IMC) Smart Connect. 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...