HP ще демонстрира технологиите си за изграждане на облаци

Юли 12, 2012 от itFORUM

Kонференция - демонстрация, посветена на облачните технологии организира Хюлет-Пакард България. Тя ще се състои на 20 юли 2012 г, петък, а целта на организаторите еда представят един нов поглед върху тях и да помогнат за по-реалистична и обективна оценка на настоящата си инфраструктура спрямо облака.

 

Наскоро HP представи пакет от нови продукти и услуги, които позволяват на обществения и частния сектор да се възползват от силата на облака, като гарантира необходимите нива на сигурност, производителност и гарантираност. Конференцията ще се проведе под мотото „Овладей силата на Облака”, като ключов момент в програмата ще бъде атрактивната демонстрация на хардуерното решение HP Cloud Matrix и софтуера за автоматизиране и провизиране на инфраструктурата – Cloud System Automation.

HP Cloud Matrix е решение от типа “Инфраструктура като услуга” (IaaS) за внедряване в частни и публични решения Облак. Изградено е на основата на конвергираната инфраструктура на HP, като например HP Blade System, Matrix Operating Environment и Cloud Service Automation за Matrix. HP Cloud Matrix е резултат на опита на HP в предоставянето на водещите за индустрията възможности за автоматизация, управления на приложения, както и конвергирани инфраструктури. Решението дава възможност на клиентите да изграждат, управляват и употребяват облачните услуги чрез частни облаци, публични облаци и традиционни ИТ среди – без да е задължително  да използват само единия тип - собствени „местни” ресурси на HP Cloud Matrix или публичен домейн.

HP Cloud System Automation е компонент на HP Virtual System, серия от интегрирани сървъри, сториджи и мрежови инфраструктури от HPза виртуалните среди на Citrix, Microsoft и VMware. Съставено е от софтуерни инструменти за автоматизация, което помага на бизнеса и публичния сектор да внедряват и управляват приложения за облачни решения . Решението опростява и автоматизира разполагането на бази данни и приложения, като дава възможност за инсталиране и наблюдение на сложни приложения в разнообразни и разширяващи се облачни среди. Софтуерът е част от обширно портфолио от продукти, услуги и решения за облачни решения, предлагани от HP.

HP Cloud System Automation позволява на ИТ отделите да мигрират и да управляват приложения, преминавайки от частни облачни системи на публични облаци или традиционни ИТ системи и обратно. Решението предоставя единна сигурност, управление и съвместимост на различните приложения, както и на физически и виртуални инфраструктури. Софтуерът автоматизира ключови ИТ процеси, за да осигури единен подход към управлението на ИТ ресурси. Също така позволява автоматично да се увеличават и намаляват наличните ресурси, за да се отговори адекватно на целеното качество на услугите.

Въвеждането на облачна инфраструктура осигурява редица предимства за организациите, увеличавайки възможностите на конвергирания облак на HP в пълния набор от инфраструктура, приложения и информация, за да предостави подход за хибридно доставяне на услуги и портфолио, базирано на единна архитектура, която обхваща както частни, управлявани и публични облаци, така и традиционни ИТ среди.

Конференцията ще се проведе на 20 юли 2012, петък, в Образователния център на НР България: София, бул. „Околовръстен път“ 258, Бизнес Център „Камбаните“. Участието в конференцията е безплатно, като желаещите могат да се регистрират  на страницата на събитиетоили на телефон: 0895 77 07 63. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes