IBM изгражда мрежа от 40 центрове за данни, разположени на пет континента

Януари 21, 2014 от itFORUM

IBM обяви своите планове да инвестира над 1.2 милиарда, за да увеличи значително облачните си услуги в световен мащаб. Инвестицията включва мрежа от центрове за данни, които ще осигурят на потребителя по-голяма прозрачност и контрол над управлението на информацията, бизнеса и техните ИТ операции на локално ниво в облака. 
 
Тази година IBM планира да достави облачни услуги от 40 центъра за данни в 15 страни и на 5 континента, включително Северна и Южна Америка, Европа, Азия и Австралия. IBM ще отвори 15 нови центъра в допълнение към съществуващите 13 от SoftLayer и 12-те на  IBM. IBM планира да изгради центрове във всички главни географски и финансови зони и предвижда разширяване към Близкия Изток и Африка през 2015 г. 
 
Според оценки на експерти световния пазар за облачни технологии ще се достигне 200 млрд. долара до 2020 г. Този ръст ще се дължи до голяма степен на бизнеса и държавните агенции, които ще въведат облачните услуги за разработване на продукти, постигане на търговски цели, управление на тяхната верига за доставки и трансформиране на техните бизнес практики.
IBM SoftLayer дава възможността на потребителя да избере от облачна среда и локация, която най-добре подхожда на неговите бизнес нужди.  Уникалната мрежова архитектура на SoftLayer също позволява на клиентите да оптимизират глобалното изпълнение на задачите си като използват частни мрежи и не се влияят от масовата употреба на публичните мрежи и Интернет. 
 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes