IBM представи нови SmartCloud услуги

Октомври 12, 2011 от itFORUM

IBM представи новите си облачни услуги, предназначени за корпоративни клиенти - SmartCloud. Към тях компанията добавя SmartCloud Application Services, SmartCloud Foundation и SmartCloud Ecosystem. 

Услугата IBM SmartCloud Application Services е платформа, която намалява разходите и спестява време при управление на основни бизнес приложения в облачна среда. Тя осигурява високото ниво на контрол и сигурност.

IBM SmartCloud Foundation e ново портфолио от софтуер за облачни системи, който позволява на предприятията лесно да използват и контролират облака.

С новата услуга SmartCloud Ecosystem IBM цели да помогне на хиляди малки и средни корпоративни клиенти да преминат към облачни системи и да създадат своя собствена облачна среда.

Според ново проучване на IBM направено сред 500 бизнес и ИТ лидери, само 33% използват cloud pilot днес, но се очаква броят им да нарасне в следващите три години. 40% от респондентите са на мнение, че през 2015-та облачните системи ще “променят значително” бизнеса, а според 30% облака ще спомогне за създаване на бизнес модели и увеличаване на приходите. Проучването показва също, че компаниите имат полза от облачните услуги, но срещат трудности с осигуряването на защита и контрол при използването на облачните системи извън информационните технологии и виртуализацията на центровете за данни.

"Корпоративните клиенти са много по-консервативни, защото техните приходи, репутацията и веригата за доставки са тясно свързани с производителността и сигурността на тяхната инфраструктура - заяви Николай Драмов, мениджър отдел "Системи и Технологии", IBM България. - Чрез SmartCloud искаме да увеличим ползите за компаниите, като направим по-лесно поддържането на услугите на различни нива в дадена организация, подкрепим съществуващите инвестиции и отворим нови врати за производителността и иновациите."

IBM представи и нова версия на обществения си облак за предприятия – IBM SmartCloud, с нови услуги, включително платформа като услуга (PaaS), специално проектирана да отговори на нуждите на компаниите да използват корпоративни приложения в облака. През четвъртото тримесечие ще бъде налична бета версия на IBM SmartCloud Application Services (SCAS), която ще предложи корпоративен клас сигурност, Java с отворен код и междуплатформена поддръжка без впоследствие клиентите да бъдат зависими от продуктите на продавача.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes