IBM пусна нова версия на XIV StorageSystem Gen3

Юли 22, 2011 от itFORUM

IBM представя нова версия на успешната система за съхранение на данни – IBM XIV Storage System Gen3. Тя предлага възможност за по-бърз и по-лесен достъп до информация, като същевременно намалява разходите за съхранение. Системата предоставя възможност за по-ефективно опериране с по-тежки приложения, като виртуализация, облачен компютинг и бизнес анализи.

 

"Тъй като XIV StorageSystem Gen3 беше приета много добре от клиенти и бизнес партньори, тя се превърна във важна и основополагаща част от портфолиото от системи за съхранение на даннина IBM ", казва Николай Драмов, мениджър отдел „Системи и Технологии”, IBM България. XIV Gen3 може да оптимизира съхранението на широк спектър от приложения, включително бази данни, електронна поща, онлайн обработка на транзакции и ERP приложения.

IBM XIV StorageSystem Gen3 еуниверсална система за съхранение от висок клас, разполагаща с изцяло виртуална мрежова архитектура, която допринася значително за намаляване на разходите и за повишаване на ефективността при работа с различни приложения. XIV StorageSystem Gen3 поддържа популярната сървърна платформа за виртуализация и облачен компютинг – VMware, като над 70 % от системите XIV хостват виртуализиращия софтуер.

Благодарение на автоматизираното подреждане на обемите от данни, системата се самонастройва при промяна на натовареността на приложенията. IBM XIV StorageSystem Gen3 е и до четири пъти по-бърза от предишните модели и се отличава с подобрено управление на софтуера, което й позволява да поема още повече натоварване и да бъде по-лесна за използване. 

През 2008 година IBM придоби XIV и оттогава е продала повече от 4500 такива системи на клиенти по целия свят, а над 1100 нови клиента са избрали XIV StorageSystem Gen3. Системата е добре интегрирана в продуктовото портфолио на IBM с продукти като IBM ProtecTIER, SONAS, SAN Volume Controller, Storwize V7000 и Tivoli. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes