ICB спечели наградата на БАИТ в категория „Мобилни решения“

Януари 23, 2013 от itFORUM

За втора поредна година доставчикa на софтуерни решения ICB-Интерконсулт България  спечели награда от Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Тази година ICB грабна приза в категория „Мобилни решения“ с иновативното решение K-IMS, което позволява мониторинг и управление на кораби в реално време през мобилни устройства, от корабния мостик или директно от сушата посредством сателитна връзка.
 
Системата K-IMS е разработена съвместно с норвежката компания Kongsberg Maritime, която е водещ световен доставчик с пазарен дял над 60% в областта на корабните и морски системи и съоръжения. Основна цел на приложението K-IMS е да събира, анализира и разпространява данни и информация за състоянието на системите на плавателните съдове.  Приложението използва уникална технология на Microsoft, чрез която през сателитна връзка се събират над 10,000 параметъра в секунда за състоянието на кораба. По този начин, в реално време, в специализиран контролен център от сушата, се анализират графики и отчети  за състоянието на системите на плавателните съдове. Информацията се визуализира на различни устройства от типа на Microsoft Surface, мобилни телефони и таблети, като по този начин се обменя информация между корабния мостик и контролния център (на сушата). 
 
Наградата за ICB получи Славчо Караилиев, mениджър ключови клиенти в ICB. Стоян Боев, управител на компанията коментира: „Много се гордеем, че за втора поредна година получаваме престижно отличие от БАИТ. Ние сме компания, която винаги се стреми да предостави различно ниво на услуги и добавена стойност за своите клиенти чрез най-новите технологии и чрез уникален подход“. 
Решението K-IMS разработено от ICB извежда управлението на  флотилии от плавателни съдове на качествено различно ниво, тъй като позволява вземането на критични решения от сушата, а не в открито море, където ресурсите често са ограничени. K-IMS посреща нарастващото търсене от страна на клиентите, на възможности за цялостен поглед върху данните и събитията в реално време, не само на ниво отделен кораб, но на ниво флотилия и компания.
 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes