ICN.BG разработи облачна хостинг услуга

Октомври 17, 2011 от itFORUM

Клауд хостинг или базираната на облачни технологии хостинг услуга пусна доставчика на хостинг решения за бизнеса ICN.BG.Тя се отличава с изключителна гъвкавост и еластичност, ефективност на инвестициите, постоянен мониторинг и максимално оползотворяване на ресурсите.

 

 

За разлика от традиционните хостинг решения, “Cloud computing” концепцията представлява 100% достъпна, елестична ИТ инфраструктура, която  осигурява необходимия за определена цел ресурс в точния момент. Нещо повече – този ресурс става достъпен от момента, в който клиентът го заяви, без излишно губене на време за конфигурация. Въвеждането в експлоатация при облачните хостинг услуги става за минути, за разлика от часовете, необходими за конфигурация на традиционния тип хостинг решения.

„И днес ползваме редица облачни концепции, но прогнозите сочат, че през 2020 г. ще имаме 50 милиарда свързани устройства – коментира Юлиян Бориславов, управител на ICN.BG. - Ще живеем в умни къщи, ще караме умни коли... При това огромно информационно натоварване все по-голямо значение ще имат облачните технологии. Затова ние решихме да въведем клауд хостинг услугата за България, която е напълно автоматизирана и изключително гъвкава. Тя пести време, инвестиции и ресурс и минимизира грешките. Надявам се, че така ще дадем на българските фирми възможност да се съсредоточат върху това, което могат най-добре, а ние ще се заемем с всичко останало в технологично отношение.“

Най-голямото предимство на клауд технологията е нейната гъвкавост, което решава един от основните проблеми за клиентите – адекватната реакция при бърз (сезонен, временен, ежегоден и т.н.) разтеж на нуждите, т.е. облачно-базираната услуга предоставя ресурс на момента, а не по-късно. Например, ако дадена фирма има нужда от извънреден ресурс по време на своя кампания, голямо потребление на сайта си, свързано с пускането на нова услуга, настъпила кризисна ситуация и др., клауд хостинг решението на ICN.BG ще осигури безпрепятствено навременен и бърз ресурс.

Това води и до другото важно преимущество на услугата – спестяване на инвестиции. Заплащайки само за изразходвания ресурс, клиентите спестяват от цената за пакетен ресурс, който не винаги се оползотворява напълно. Услугата пести инвестиции, именно защото предоставя точно необходимия ресурс. Освен това, облачният хостинг слага край на недостига на ресурс – той предоставя 100% капицитет във всеки момент, именно защото е еластичен и лесен за управление.

Високите нива на автоматизация при клауд хостинг услугата гарантират минимална човешка намеса, което намалява вероятността за грешка и гарантира на клиентите пълен контрол, по-спокойно администриране на сайтове и по-безпроблемна работа.

ICN.BG разработи и мобилно приложение за смартфони, с което да се осигури максимална лична мобилност на клиентите. Приложението CloudControl ще се предлага във версии за най-големите мобилни платформи iOS и Android и ще бъде достъпно в България до края на годината.  

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes