IDC провежда традиционната си конференция за облачни технологии

Октомври 17, 2011 от itFORUM

На 19 октомври в хотел Шератон, София, ще се състои  IDC Cloud Computing Roadshow 2011, организирано от IDC България. Целта на конференцията е да се популяризира концепцията за облачния бизнес модел, да се изясни потенциала на изпозването му както и и да се коментират някои от проблемите , които съпътстват миграцията към този бизнес модел в технологично и в организационно отношение.

 

Ще бъдат дискутирани последните новости в облачните технологии, ползите и предизвикателствата от внедряването на облачния модел, различните видове облачни решения според типа и нуждите на крайния потребител, облачно-базирани приложения, сигурност на данните в облака, управлявани услуги на центровете за данни, софтуерът, платформата и инфраструктурата като услуга (SaaS, PaaS и IaaS) като допълнение или алтернатива на традиционните ИТ решения.

Анализ на развитието на пазара на облачни технологии от IDC и случаи от практиката в различни индустрии като  частен облак в автомобилния сектор, представен от Нисан Гърция, ще допълнят съдържанието на конференцията.

Според IDC, облачните решения, които все още са в начална фаза на внедряване, ще се превърнат във фундаментална част от предоставянето и потреблението на ИТ. "Пазарът на облачни решения в Централна и Източна Европа ще се развие много динамично през следващите две години, когато доставчиците и потребителите на такива решения постигнат необходимата „облачна” готовност” -  прогнозира Владимир Кроа, директор проучвания на пазара на ИТ услуги в IDC CEMA. Според друго проучване на компанията, в световен мащаб разходите за публични ИТ облачни услуги през 2011 г. ще достигнат 29 млрд. долара, което е 30 процента ръст в сравнение с  2010 г. От своя страна, частните ИТ облачни услуги ще генерират внушителните 13 милиарда долара.

За регистрация и актуална програма посетете  www.idc-cema.com/events/cloud11bg

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes