Как да оцелеят компаниите в ерата на Интернет на нещата

Януари 22, 2015 от admin

„Интернет на нещата“ е въведена като обща фраза, която се отнася към пълни със сензори устройства, машини, апарати и превозни средства, които са свързани, изпращат данни назад и напред, за да бъдат използвани по най-различни начини. Сега, с технологиите, които са постоянно на линия и които теглят бизнеса напред, компаниите непрестанно се нуждаят да правят, каквото е необходимо, за даизбегнат рискови ситуации, когато „нещата“ се случат.

 

Светът, в който живеем, винаги е била динамичен и само отчасти предвидим. Днес той е също е свързан и наблюдаван. Днес мениджърите, независимо дали са оперативни, финансови, във веригата за доставки, в поддръжката или планирането, могат да планират далновидно физическия свят за активно управление на отдалечени и сложни операции.
Интернет на нещата се случва. Рисковете, опасности и възможността за оголване на вътрешната среда се случват естествено, но според експерти компаниите могат да бъдат по-добре оборудвани днес, за да предприемат действия, с които да избегнат, намалят и отговорят на тези предизвикателства.

„В компаниите има хора, превозни средства, машини и други активи, които те интегрират, за да правят пари. Тези решения се появяват в дивия външен свят. Затова е важно да бъде подобрена информираността и комуникациите в организациите, за да реагират те по-бързо. Колкото е по-голяма възможността да се променят решенията в реално време, толкова по-добри ще са резултати ви, обясняват експерти.

Слушайте вашите машини

Ключово за компаниите е да слушат това, което техните машини им казват. Това означава включване на машините в жични и безжични мрежи. Работната информация няма да означава много, без гледната точка към физическия свят. Данните за пътища, природни и предизвикани от човека събития, времето и източниците на опасности са достъпни в мрежата, като голяма част от тях са безплатни или от евтини източници.

Интернет на нещата засяга всяка компанията и мениджърите трябва да са наясно с четирите основни фактори, които участват в управлението на риска:

  1. Околна среда: Макар и до голяма степен непредсказуема, околната среда може да се наблюдава в нейното съществуващо и прогнозно състояние. Мениджърите трябва да знаят как опасностите, рисковете и експозицията ще се отрази на техните операции. Щом това бъде определено, те ще се нуждаят от ясна стратегия за действията, които трябва да се предприемат, като например кой трябва да бъде уведомен, планове за реагиране и достъпните възможности за смекчаване на проблемите.
  2. Ситуации: Активите, хората и машините постоянно взаимодействат помежду си и с околната среда. В текущите операции е от съществено значение за мениджърите да бъдат наясно за взаимодействието между и смисъла зад това как хората
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes