КонтурГлобал Марица Изток 3 внедри информационна система SAP

Май 30, 2012 от itFORUM

Atos България внедри в КонтурГлобал Марица Изток 3 информационна система за управление на бизнеса SAP. С нея електроцентралата, едно от основните електроенергийни предприятия в страната, ще оптимизира веригата си за доставки, ще намали административните разходи и ще може да преустановява процедури без добавена стойност.

 

„В практиката ни в енергийния сектор проектът ни с КонтурГлобал Марица Изток 3 е един от най-интересните и предизвикателни. С новата SAP информационна платформа електроцентралата ще постигне оперативна ефикасност и ContourGlobal ще повиши възвръщаемостта на инвестициите си в страната. Горди сме, че една от водещите електроенергийни компании с операции на четири континента, се довери на Аtos България и нашия опит във внедряването на най-добрите SAP практики за електроцентрали,” сподели Веска Давидова, управител на Аtos България.

За 4 месеца екипът на Аtos България подмени съществуващата бизнес система MS Axapta и внедри SAP процеси за управление на счетоводна дейност, дълготрайни активи (SAP FI, FI -AA), Контролинг (SAP CO), Снабдяване и управление на наличности (SAP MM) и Управление на инвестиционни проекти (SAP PS). Atos разработи и двупосочен интерфейс между SAP и съществуващата система за поддръжка и ремонт на съоръженията на КонтурГлобал Марица Изток 3 за трансфер на данни за работни поръчки, материали и материални изисквания.

ТЕЦ КонтурГлобал Марица Изток 3, в която работят 500 души, е с обща мощност 908 мегавата и произвежда 11% от електроенергията на България. Глобалната компания, с капитал от 1 милиард долара, развива енергиен бизнес и в други държави от Централна и Източна Европа, сред които са Румъния, Украйна и Полша.

„Впечатлени сме от Atos България, които в много кратък срок успешно конфигурираха SAP системата специално за КонтурГлобал Марица Изток 3 и същевременно синхронизираха бизнес процесите с глобалната информационна платформа, която работи със 173 фирмени кода в 56 държави”, сподели Добрин Далов, финансов директор на компанията за България. Успешното SAP внедряване в КонтурГлобал Марица Изток 3 се използва от ContourGlobal като модел за внедряване на SAP в компанията и в други държави.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes