LLP Dynamics България бе придобита от австрийския инвестиционен фонд New Frontier Group (видео)

Януари 16, 2014 от itFORUM

Българската компания LLP Dynamics България бе придобита от огромния австрийски инвестиционен фонд New Frontier Group, който има оборот над 250 милиона евро годишно. След закупуването, LLP Dynamics се слива със софтуерния гигант XAPT, също собственост на инвестиционния фонд. Сливането ще протече плавно, като в началото на 2015 година се очаква двете структура да бъдат едно цяло с името XAPT. Сделката бе водена от Божидар Крапчев, управляващ партньор в LLP Dynamics CEE. Поради участието на няколко страни в сделката, стойността на придобиване се пази в конфиденциалност.  
 
Основното направление, по което LLP Dynamics България работи, е внедряване насистеми за управление на бизнеса - ERP системи. Компанията е водещ партньор на Microsoft за продуктите Microsoft Dynamics AX и NAV, приложими в средни и големи бизнес компании на европейския пазар. LLP Dynamics има опит във внедряването на системите на Майкрософт повече от 10 години, стартирайки през 2003 година, бързо става една от най-успешните в областта в Европа с портфолио от над 400 клиента и обороти от близо 5 милиона евро годишно.Осъществяването на тази голяма инвестиция и обединяването на LLP Dynamics и XАPT води до увеличаване на мащабите на компанията и на пазарните й дялове в отделните държави. След сливането компанията ще има общ оборот от над 35 милиона Евро, над 350 служителя и офиси в Централна Европа, САЩ, Канада и Австралия. Централният офис на компанията ще бъде във Виена, Австрия.
 
Вижте видео от пресконференцията по повод обявяването на сделката:
 

 
Стели Димитрова, Chief Operating Officer на LLP Dynamics обясни, че основната краткосрочна цел е да се популяризира максимално ефективността на ERP системите за бизнеса у нас. NewFrontierGroup, чрез обединението на двете компании, има за цел изграждането на мащабна софтуерна сила, която да разполага с огромен консултантски ресурс, финансова мощ и да инвестира в обучението на висококвалифицирани специалисти.  Желан ефект е, компанията  да се превърне в първата по големина и капацитет компания, разположена на 3 континента, която да е в състояние да поема и изпълнява мащабни интернационални проекти, включващи повече от 10 държави.
 
По време на пресконференцията беше осъществена интерактивна връзка пряко от Виена с Божидар Крапчев, който даде подробна информация за мащаба на инвестиционната сделка. “Европейският бизнес вече има силен и коректен партньор и консултант в осъществяването на бизнес решения, планиране, финансови потоци и контролиране на ресурси. С осъществяването на това огромно бизнес начинание, Българска компания става основен фактор на софтуерния пазар в Европа и си поставя амбиции за покоряване и на световния.” каза Крапчев.
 
New Frontier Group е Австрийски инвестиционен фонд, основан през 2006 година, с централа Виена, Австрия. Оперира в 16 държави и в групата работят над 1600 човека. New Frontier Group притежава някои от най-големите IT компании в региона, като XAPT е именно компанията,  която внедрява Microsoft Dynamics ERPи Microsoft Dynamics CRM.
 
XAPT- част от NewFrontierGroup е основана през 2000 година, в Букурещ, Унгария. Освен в Европа, има офиси в CАЩ, Канада, Австралия, с общ брой служители над 250. Компанията е осъществила проекти на повече от 5 континента, в следствие на което оборотите й се покачват стремглаво всяка година, като за последната надхвърлят 30 милиона евро. Интересен факт е, че компанията е осъществила най-голямото внедряване в света – проект с 15 000 уникални потребители. За сравнение средно голям проект в България, се води този с 80 до 100 потребителя.
 
LLP Dynamics екомпания с международен опит и познания в предоставянето на консултантски услуги и развитие за Microsoft Dynamics AX и NAV в Централна и Източна Европа и извън нея. С представителства в пет страни и с партньори в повече, LLP Dynamics е експерт в широк спектър от индустрии, с високо специализирани професионалисти в производството, дистрибуцията и търговията на дребно.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes