М-Тел взе сертификат за предоставяне на интегрирани телеком решения

Юли 19, 2012 от itFORUM

Мобилтел получи два нови сертификата за съответствие с изискванията на международни ISO стандарти. За първи път в България на М-Тел е предоставен сертификатът за телеком доставчик - ISO /IEC 20000-1:2011 – „Системи за управление на информационни услуги”. Той е приложим запредоставянетона интегрирани телекомуникационни решения на бизнес клиенти - фиксирана гласова услуга, мобилна гласова услуга, достъп до интернет, пренос и предаване на данни, предоставяне на преносна среда.

 

Вторият сертификат - ISO/IEC 27001:2005- „Система за управление на сигурността на информацията”, гарантира, че Мобилтел осигурява адекватен контрол по отношение на конфиденциалността, целостта и наличността на информацията. На практика това означава, че телекомът осигурява защита на информацията на своите бизнес клиенти, служители и партньори, както и че защитава нуждите на обществото като цяло.

Сертифицирането на Мобилтел беше извършено след успешно приключване на външен одит, извършен от международната сертифицираща компания Lloyd's Register Quality Assurance (LRQA).

Получените сертификати гарантират, че компанията отговаря на изискванията и добрите практики в областта на предоставянето на ИТ услуги и информационна сигурност, както и че е в съответствие с нормативните и договорните изисквания. Според тях компанията управлява ефективно предоставянето на услуги и сигурността на информацията. Това става чрез оценка на риска и внедряване на механизми за контрол, които гарантират  ефективно използване на ресурсите и непрекъснатото им подобряване.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes