Международната конференция ISTA 2013 отчете изключителен успех

Ноември 18, 2013 от itFORUM

За трета поредна година международната конференция Innovations in Software Тest Automation (ISTA) отчете изключителен успех, с два пъти по-мащабна програма, удвоен брой презентатори и сериозен ръст в посещаемостта. Събитието събра над 530 експерти в разработването и автоматизираното тестване на софтуерни продукти и системи.  В залите на Sofia Event Center в столичния Paradise Mall лектори от САЩ, Израел, Индия и България представиха 24 различни презентации. 
 
Софтуерните инженери взеха участие в три паралелни панела, включително и в т.нар. Hands-on labs – серия от практически сесии, в които малки групи работят по конкретни казуси, с помощта на експерти в областта. Тази година допълнителна интеракция внесоха представянията в специално обособеното отворено пространство и експо зоната в лобито на конференцията. ISTA 2013 се осъществи с подкрепата на 7 водещи ИТ компании: VMware, SAP Labs България, Infragistics, Experian, Musala Soft, Skrill и HP.
 
Организационният комитет на ISTA сподели идеите си за развитие на конференцията през 2014. Във фокуса на събитието за следващата година попада тематично отваряне към технологиите за разработка на софтуерни продукти, както и продължаващ акцент върху колаборацията в развойните екипи. Очаква се увеличаване на посещаемостта от страна на софтуерни инженери от Балканите.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes