Microsoft придобива Revolution Analytics в състезанието за Big Data

Януари 29, 2015 от admin

Microsoftпридобива Revolution Analytics, калифорнийска компания, специализирана в анализа на големи данни и софтуера с отворен код. Това обяви Майкрософт на 23 януари. Финансовите параметри обаче не бяха оповестени.

Revolution Analytics е водещ доставчик на софтуер и услуги за R, най-широко използваният в света програмен език за статистически изчисления и прогнозен анализ. Придобиването, според Майкрософт, ще помогне на повече фирми да използват силата на R и науката за данните, за да извадят тълкованията на големите данни чрез разширени анализи. Технологията ще се включи в предстоящите локални решения, решенията за хибриден облак и Azure базираните решения на Microsoft.

За Revolution Analytics не е новост да работи с технологични гиганти за откриване ценни прозрения в планини от данни. През 2012 г. Държавният университет на Ню Йорк (SUNY) в Бъфало е използвал софтуера на компанията и IBM Netezza, за да подпомогне напредъка на своите изследвания в областта на множествена склероза (MS).

С Revolution R Enterprise за Netezza, езикът R е вградена във всяко от ядрата на устройството IBM Netezza 1000. Това не само позволява масивни паралелни изчисления, използващи езика R на високо-производителен IBM хардуер, това също така означава, че данните не трябва да бъдат премествани в друга среда за обработка, което е по-нататъшно увеличаване на производителността.

Сделкатаможе да звучи странно за компаниите с отворен код, но Майкрософт продължава да прави големи крачки в полето на отворения код, споделят от Редмъд. Доказателство са подкрепяните от Microsoft над 1600 софтуерни проекта с отворен код, Linux и Hadoop на облачната платформа Azure, както и наскорошното отваряне на .Net Core,което предоставя на алтернативни разработчици рамка за Java.
Придобиването също спомага за разширяване на технологията Revolution Analytics. Като следствие от придобиването Microsoft смята, че ще даде възможност на компаниите, R разработчиците и учените по данни по-лесно и икономически ефективно да изграждат приложения и решения за анализи в голям мащаб.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes