МТИТС обсъди проекта за електронно управление с ИТ бранша

Юли 28, 2011 от itFORUM

На срещата присъстваха над 40 представители на браншовите организации от сектора на информационните и комуникационни технологии. Дискусията се проведе ден преди крайния срок за подаване на предложения и коментари, свързани с документацията. 

 


В програмата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) „Развитие на административното обслужване по електронен път”, осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз, е залегнало и намаляването и постепенното премахване на хартиените документи. Това заяви заместник-министър Първан Русинов при представянето на заданието за тръжна документация за реализиране на проекта. 

В рамките на проекта ще бъдат реализирани приоритетни регистри на администрациите, които са първични администратори и събират определени данни за гражданин или фирма (например различни удостоверения, разрешетилени и т.н.). Всички останали ведомства ще получават тази информацията по служебен път, а няма да я изискват от гражданите. Така част от административните услуги ще се трансформират във вътрешноадминистративни.

Ще бъде изработен шаблон, който да показва на централните и местните администрации стъпките как да предоставят е-услуги и как да преминат изцяло към електронно управление. 
Усъвършенстването на правителствения портал за достъп до е-услуги също е предмет на проекта. Ще бъдат добавени нови функции като отпадне на повторното въвеждане на информация и вграждане на обратна връзка. Това ще позволи централизирано да се провеждат обществени обсъждания. Коментарите и предложенията ще се виждат от всички, както и администрациите ще имат инструмент да отговарят на всички. 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes