Над 500 млн. долара са приходите в ютилити сектора на десетте топ ИТ компании

Октомври 21, 2011 от itFORUM

Топ 10 на ИТ компаниите в Централна Европа са генерирали общо 514 млн. долара приходи от ютилити сектора през 2010 г. Според проучването  на IDC Energy Insights 10-те най-големи ИТ компании, работещи в ютилити сектора в Централна Европа (Чехия, Унгария, Полша, Словакия, и Румъния) са Accenture, Asseco Group, Atos, HP, IBM, Logica, Нес Technologies, Oracle, SAP и Sygnity."Ние напрвихме анализ на конкурентната среда на ИТ компаниите, работещи в ютилити сектора в Централна Европа, на базата на техните приходи и качествените характеристики на техните портфолиа - каза Милан Калал, старши научен анализатор в IDC Energy Insights. - Очевидно е, че ютилити пазара в Централна Европа става все по-конкурентен при внедряването на информационни технологии, докато местните ИТ компании продължават да вървят в крак с международните доставчици, възползвайки се от своята гъвкавост, нишова фокусираност и по-ниска цена",

Ето основните констатации в доклада на IDC Energy Insights:

• Пазарът е доминиран от HP, със 162 млн. долара директни приходи от комунални услуги, следвана от IBM с 99 млн. Заедно двете компании правят около половината от общите приходи, генерирани на пазара на комунални услуги в Централна Европа от десетте топ ИТ компании.

• SAP е водещ доставчик на софтуер за ютилити индустрията в Централна Европа със солидно разпознаване на марката и на предлагания от компанията пакет от решения „Smart energy”. Според анализатора за в бъдеще това ще осигури добра позиция позицията на производителя сред водещите ИТ компании.

• IDC Energy Insights също така счита, че през последните години компанията Oracle непрекъснато се усъвършенства в привеждането на решенията си в съответствие с индустрията на комунални услуги и става все по-важен играч.

"Това изследване дава на ИТ директорите на компаниите за комунални услуги, както и на техните бизнес мениджъри, независима оценка на топ 10 ИТ компаниите, които предлагат специфични индустриални решения за ютилити сектора в Централна Европа", обясни Калал. "Тя може да бъда използвана за съставяне на списък с доставчиците и за вземане на решения за инвестиции през следващата година”.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes