NDB показва на компаниите как да спестяват чрез десктоп виртуализация

Октомври 4, 2011 от itFORUM

Темата „Десктоп виртуализация” набира все повече скорост в световен план. Според NDB обаче в България бизнесът малко познава тази технология. Eдно от основните предимства при използвването на десктоп виртуализация е намаляването или дори отпадането на необходимостта за подмяна на крайни устройства на всеки няколко години.

 

На 27 септември 2011 г. в Гранд Хотел София NDB проведе форум на тема: Десктоп виртуализация с Citrix, Work anywhere, on any device. Представени бяха решения на Citrix за десктоп виртуализация и как тези технологии спомагат и за бързото разширяване на клоновота мрежа на различни организации. Специалисти от  NDB показаха и как реално работят тези решения, като направиха демонстрация на различни крайни устройства (таблет, лаптоп, тънки клиенти) в реално време. Също така на събитието Paraflow Communications, сребърен партньор на Citrix, представи като добър пример виртуализираната инфраструктура на веригата заведения за хранене Happy.

Според NDB едно от основните предимства при използвването на десктоп виртуализация е отпадането на необходимостта за подмяна на крайни устройства на всеки няколко години. Софтуерът на Citrix работи на всякакви устройства, независимо колко са стари (например в Американския университет в Благоевград ползват машини на 12 години), тъй като всичко е централизирано на сървър, а крайните устройства се ползват само за „дисплеи".

Използването на тънки клиенти пък означава и спестяване от електрическа енергия. Освен по-малко разходи и повече възвръщаемост това означава и повече екологичност. Не на последно място десктоп виртуализацията означава и по-централизиран и лесен контрол.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes