Нетера оборудва още един етаж в центъра си за данни SDC (видео)

Ноември 28, 2013 от itFORUM

Sofia Data Center (SDC) на телекомуникационната компания Neterra вече разполага с нова зала, която може да побере над 300 комуникационни шкафа. Допълнителната площ всъщност е нов, втори етаж към сградата на центъра за данни в квартал "Младост".
 
 
 
 
 
По време на откриването, Невен Дилков, управител на Neterra, обяви пред гостите, че с разширяването на основния си център за данни компанията ще продължи да предоставя широк спектър услуги - колокация на оборудване, наемане на отделен, физически или виртуален сървър, както и облачната Cloudware - бизнес услуга от типа IaaS (Infrastructure as a Service). Услугата предлага ниски първоначални инвестиции, автоматична скалируемост и 99,9% наличност.
 
Вижте кратко видео от презентациите по време на коктейла при официалното откриване на втория етаж на SDC:
 

Около година и половина откакто първия етаж на Sofia Data Center бе открит, той вече е с изчерпан капацитет. Новият втори етаж осигурява допълнително пространство за оборудването на оператори, хостинг компании и системни интегратори, партньори на Нетера, както и собствени сървърни ресурси на телекома. Инвестицията на Neterra около разширяването на центъра за данни е основно в интернет и сателитна свързаност, система за непрекъснато електрическо захранване, системи за охлаждане и др.
Neterra е част от най-големите точки за обмен на трафик в Европа – DE-CIX във Франкфурт, Equinix в Париж, LINX в Лондон, AMS-IX в Амстердам и Ronix и Balcan-IX в Букурещ. Има директна свързаност до Румъния, Сърбия, Македония, Гърция и Турция.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes