NoSQL бази данни – какво представляват и 10-те неща, в които са най добри

Ноември 9, 2015 от admin

Добрите стари релационни бази данни не се справят много добре с темповете на съвременния свят, въпреки че все още са тези, които крепят на плещите си основните операции на бизнеса – те осигуряват възможност на старите приложения да посрещат днешните бизнес нужди, самите те са заобиколени с огромна екосистема, а и има много квалифицирани кадри, свързани с тях.

 

И все пак новото си проправя път – не като самоцел, а за да отговори на промените в днешния луд свят. Компаниите сега търсят технологична алтернатива, когато трябва да разширяват инфраструктурата си, търсят нещо по-евтино от скъпия частен софтуер и специализирани сървъри, но най-вече търсят гъвкавост и бързина.  Още повече днес експертите трябва да се справя с нови типове данни – структурирани, горе-долу структурирани и съвсем разбъркани (неструктурирани). Трябва освен това да го правят бързо – историческа действителност са времена на разработване от 10-15 месеца. Днес разработчиците трябва да пускат код всяка седмица, ако не и всеки ден.

Така се появиха нов клас технологии за управление на данни, наречени NoSQL. Тези бази данни по-лесно се мащабират и са много производителни. NoSQL разцъфтяват там, където релационните бази данни не могат да отговорят на съвременните изисквания за бързина, гъвкавост и ефективност.

Всичко за NoSQL следва тук.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes