Нови облачни монитори за бизнес потребители от LG

Май 18, 2012 от itFORUM

LG Electronics представи своята P-серия облачни монитори, която предлага на компаниите производителност сходна с тази на настолните и мобилни компютри. Мониторите, които са едновременно и тънки клиенти, са базирани на платформата на VMware и могат да бъдат свързани в мрежа. Те получават захранване и данни чрез Ethernet с технологията на Cisco UPoE (Cisco Universal Power Over Ethernet), което дава възможност за централно управление на ресурсите, по-добра сигурност на системата и намаляване на разходите.

 

“Новите модели са много привлекателна опция при създаването на работно място от ново поколение”, каза Дж. Дж. Лий, вицепрезидент и ръководител на IT Business отдела на LG Home Entertainment Company. “P-серията съчетава нови технологии – мрежови облачен монитор с LED панел. Тази комбинация, предлага нови възможности по отношение на ефективността на работното място и дава на LG значителна роля в сектора на виртуалните компютърни технологии”.

Технологията за нулеви клиенти на LG позволява използването на по-малко сървъри и така намалява необходимия хардуер за поддръжка на цялата система на организацията. Преди всичко софтуерът се управлява централно, което позволява потокът от данни да бъде по-лесно следен и блокиран, ако се наложи. Това осигурява по-добра защита от хакерски атаки, вируси и друг зловреден софтуер.

Всеки модел от серията облачни монитори се нуждае само от мрежови кабел (LAN), клавиатура и мишка, за да се превърне в напълно функционален компютър. Тънките клиенти не се нуждаят от процесор, памет или хард диск (в класическия смисъл на тези термини). Служителите не трябва да инсталират операционна система или друг софтуер, което намалява времето необходимо за поддръжка и разходите свързани с мониторите, като цяло.

Мониторите от P-серията на LG използват платформа на VMware, която следи за интеграцията им към сървъра. VMware е автоматизирана виртуална инфраструктура, която управлява мрежата и подобрява нейната ефективност. Така тя помага на фирмите да намалят разходите си. Тъй като, платформата е автоматизирана, осигуряването на IT услуги за всяка работна станция става по-бързо, а спазването на корпоративните правила гарантирано. Също така, софтуерът определя кога да се извърши бекъп на информацията и ъпдейт на системата без това да прекъсва работата на потребителя.

Технологията UPоE на Cisco е добър избор най-вече заради минималното си потребление на енергия. Тя захранва с електричество облачните монитори директно чрез мрежовия кабел. Благодарение на програмата EnergyWise, UPoE може да следи консумацията на електроенергия и да се настрои към по-голяма енергийна ефективност в реално време. Също така, технологията UPоE премахва нуждата от кабели и разклонители, което позволява на служителите да използват по-рационално работното си пространство.

Мониторите от P-серията на LG са снабдени със светодиодно задно осветяване (LED) и ще се предлагат с големина на екрана от 19 инча (N1910LZ) и 22 инча с технология UPоE (N2210WZ). 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes