Нови системи за съхранение на данни, мобилно управление и решения за сигурност показа Fujitsu Day България 2013

Декември 11, 2013 от itFORUM

Новото поколение системи за съхранение на данни ETERNUS DX и CS, виртуални работни места, уникална биометрична система за идентификация и верификация на самоличност PalmSecure и прехода от виртуализация към частни облачни услуги със ServerView Resource Orchestrator, бяха водещите теми на Fujitsu Day България 2013. Под мотото Reshaping ICT, Reshaping Business and Society, висши мениджъри на Fujitsu представиха визията на компанията за бъдещето на технологиите, и влиянието им върху бизнеса, отделния човек и обществото като цяло пред над 200 клиенти, партньори, представители на държавните и бизнес организациите и журналисти.

 

Небойша Белотомич, търговски директор Fujitsu Балкани заяви: „Ние вече не гледаме на ИКТ просто като средство за подобряване на продуктивността, а като на  големи възможности за предоставяне на различни видове нови изживявания и стойност. Интернет даде мощен тласък на дигиталния свят, и той бързо се обединява с физическия свят, в който живеем, като генерира безкрайни количества от информация. Новите знания, придобити при анализ на тази информация има потенциала да трансформира нашия живот.“

Вяра Чангърова, старши мениджър „Клиенти“, Fujitsu България отбеляза: “Fujitsu Day България 2013 e посветен на четири ключови теми – съхранение на данни, иновации на работното място и системи за биометрично удостоверяване. Представяме в повече от пет сесии и 40 продукти изложбена площ, подчертаваме пълното продуктово портфолио на Fujitsu. Целта на форума е да представим своята визия и препоръки как с помощта на технологиите можем да постигнем фокусирано върху бизнеса и отделния човек интелигентно общество.”

Вижте видео от представянето на гост-лекторите по време на пресконференцията:

 

 

Новото поколение Fujitsu ETERNUS

Ново поколение ETERNUS DX системи са първите в индустрията, които поставят приоритетите на бизнеса пред съхранението, и по този начин облекчават ИТ предизвикателства като управлението на все по-големите обеми от важни данни. Със своето ново поколение ETERNUS DX S3 дискови масиви и най-новата версия на софтуера за тяхното управление ETERNUS SF V16, Fujitsu предоставя бизнес-ориентирани системи, които са напълно гъвкави и адаптивни към бизнес приоритетите на потребителите, вместо да позволи технологията да властва над потребителите.

За първи път, Fujitsu дава възможност на професионалистите по съхранение на данни да използват пълноценно ресурса на системите до 90%, скъсвайки с традиционните мъдрости при дисковите масиви, че капацитетът на системата не трябва да превишава 50 на сто, за да се избегне влошаване на времето за реакция на системата. Тези ползи са резултат от комбинация на предимства, включително петкратно подобрение в производителността и интелигентно управление на приоритетите при данните, което означава, че самите системи са в състояние да оформят резервно копие според бизнес приоритетите. За цялата продуктова линия, мащабируемите модели от базовото ниво ETERNUS DX100 S3 и DX200 S3 и среден клас ETERNUS DX500 и DX600 S3 S3 осигуряват несравнима поддръжка за проекти за консолидиране на данни благодарение на интегрираната, унифицирана NAS и SAN свързаност.

Като комбинират значително увеличена производителност с бизнес-ориентирано, автоматизирано управление на качеството на услугите, новите Fujitsu ETERNUS DX системи също осигуряват водеща за индустрията производителност, работеща при пет пъти повече IOPS, три пъти по-голяма пропускателна способност и двойно по-голяма производителност на шината между контролерите спрямо предишните модели. Цялата линия ETERNUS DX, се базира на най-новите многоядрени процесори на Intel, с оптимизирани многопроцесорни и многонишкови възможности, по-големи кеш памети и допълнителни флаш кеш памети, най-новите SAS3 интерфейси към дисковете и 16 Gb Fibre Channel свързаност.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes