Облачният пакет Office 365 скоро и в България

Март 30, 2011 от Александър Главчев

Office 365, офис пакетът като услуга (SaaS) на Майкрософт, ще стане достъпен за компаниите в България до края на настоящата година. Това обяви Дамиен Каро, технически и комуникационен евангелист от френското подразделение на софтуерния гигант, по време на първия ден на технологичната конференция „Дни на Майкрософт 2011”.

 

Office 365 се предлага в три основни варианта – за малък бизнес, за по-едри компании и за учебни заведения. По думите на Каро разликата между първите два е в ограничения размер на пощенските кутии (25 GB) и максималния брой потребители, при първия вариант. Решението, подходящо за малък и среден бизнес, по българските стандарти, е предвидено за максимум 50 служителя. В случай, че клиентът желае функции като архивиране на съдържанието на електронната поща (позволяващо неограничен обем) и денонощна поддръжка, то изборът му ще падне върху корпоративния вариант.

Office 365 се хоства в два дейтацентъра – в Дъблин и Амстердам. Според Каро предлаганата от тях достъпност достига до 99,9%, което означава максимум 40 мин. даунтайм месечно.

Благодарение на включените в Office 365 клауд версии на Lync и SharePoint са осигурени набиращите все повече скорост социални решения за бизнеса. Чрез тях потребителите могат да обменят бързи съобщения, да водят видео и аудио разговори, да споделят документи и т.н., но всичко това под формата на услуга, а не чрез локални инсталации.

Други основни акценти по време на „Дни на Майкрософт 2011”, освен Office 365, са Windows Azure, виртуализационни решения, разработката на уеб приложения със Silverlight, управлението на данните и процесите с SharePoint и SQL Server, както и традиционната за конференцията сесия за Visual Studio и .Net.

„Дни на Майкрософт 2011” e десето юбилейно издание на техническата конференция. Събитието бе посветено на облачните технологии и предложи на посетителите 70 технически лекции, в  4 паралелни сесии за разработчици и 4 за ИТ специалисти.

Успоредно с програмата в София, за пръв път бе проведено и регионалното събитие Бизнес форум 2011 във Варна. Оттам Георги Ранделов, директор на Майкрософт България, чрез видеокоферентна връзка даде начало и на двете конференции.

Също така за първи път в десетгодишната история на „Дни на Майкрософт” се организира и отделна сесия, посветена на разработката на компютърни игри.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes