Office 365 е достъпен за тест в България

Ноември 30, 2011 от itFORUM

Office 365, облачният офис пакет на Майкрософт, вече е достъпен за безплатно тестване от бизнеса в България. Очаква се най-късно в началото на третото тримесечие на 2012-а той да бъде официално наличен на местния пазар. Office 365 включва приложенията на Microsoft Office (Word, PowerPoint, Excel, OneNote, Outlook и други), Microsoft Exchange, SharePoint и Lync, които в комбинация осигуряват пълен пакет за комуникация и сътрудничество.

 

„С Office 365 служителите и екипите в компаниите работя по-добре заедно, без значение къде се намират, като използват буквално всякакви устройства или мобилен телефон – коментира Георги Ранделов, изпълнителен директор на Майкрософт България. – В допълнение, намалените разходи за администриране и обновяване на хардуера водят до повишаване на продуктивността, особено на малките и средни компании,които имат важна роля за повишаване конкурентоспособността на българската икономика.“ По думите му облачният пакет изравнява възможностите, осигурявайки на малките и средни компании мощни инструменти за сътрудничество, които дълго време са гарантирали предимствата на големите компании.

Office 365 е достъпен за безплатен тест от компании в рамките на 30 дни чрез регистрация на: www.office365.com или чрез локален партньор на компанията.

Според Михаил Златанов, продуктов мениджър „Решения за бизнес продуктивност" в Майкрософт България, преминаването към облака с Office 365 не изисква хората да променят начина, по който работят. Услугата е достъпна през уеб браузъра като данните на компаниите са надеждно защитени в дейта центровете на Майкрософт. Освен това клауд услугите предлагат на потребителите лесен ИТ контрол, от които имат бизнесът има нужда.

В България, една от първите компании, която внедри Microsoft Office 365 e БГСервиз. Компанията има над 40 служители, работещи в офисите на компанията в София, Пловдив и Варна. Процесът по планиране, тестване и миграция на всички потребители в БГСервиз е бил в рамките на 3 работни дни, като през това време не е бил прекъсван достъпът на служителите до електронната поща.

Намалено време за администриране на локалната инфраструктура, спестяване от вече ненужно обновяване на хардуера, повишена продуктивонст на персонала, което се дължи на постоянния достъп до услугите от всяка точка на планетата, по-малко командировки между офисите, и не на последно място, повишено ниво на сигурност за фирмената информация – това са резултатите от внедряването на новото решение.

Office365 ще се предлага срещу месечна такса от 1,79 до 25,50 евро за потребител, вразнообразие от планове, които отговарят на потребностите, както на компании от малкия и средния бизнес, така и на големи компании.

Срещу 5,25 евро за потребител на месец за малки компании имат достъп до приложенията на Office, Exchange Online, SharePoint Online, Lync Online и външен уебсайт.

За големи компании е налице набор от опции, вариращ от ползването на обикновен имейл до цялостна инфраструктура за бизнес продуктивност.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes