Oracle Академия проведе първия си ден на отворени врати в България

Ноември 15, 2013 от itFORUM

Целта на форума е образователните институции да се запознаят с възможностите за членство в Oracle Aкадемия, които да обогатят учебните програми на училищата и университетите чрез интегриране на съвременни ИТ програми. Форумът беше открит от Клод Коларо, управител на Oracle България. Негов специален гост беше Гергана Паси, дигитален шампион за България към Европейския съюз и президент на ПанЕвропа България, която отправи обръщение към участниците. В събитието участваха и представители на Министерство на образованието.
 
„Oracle Академия активно работи за развитието на ИКТ умения в България и насърчава преподавателите и техните ученици да участват в обучения по Java и база данни", каза Джейн Ричардсън, Регионален директор, Oracle Академия за региона на  Европа, Близкия изток и Африка. "Чрез програмите в училищното образование, учениците могат да започнат своето пътуване по пътя на компютърните науки. Технологиите движатсъвременната глобална икономика и когато интересът към тях се събуди сред учениците,  те ще предпочетат да изучават компютърни науки във висшето си образование и да търсят професионална реализация в областта на ИТ."
 
В Oracle Academy Open Day взеха участие учители по информационни технологии (ИТ), университетски преподаватели по ИТ, заместник-ректори по учебната част и декани на специализирани факултети от 11 университети и колежи от цялата страна. Бяха изнесени технологични лекции по Java програмиране и управление на бази данни. В Oracle Академия към момента членуват 2 000 студенти от 7 университета в цялата страна. Оracle Академия e предназначена за ученици, учители, студенти и преподаватели и  предоставя пълен набор от образователни програми, използващи водещ бизнес софтуер. Сред тях са обученията по основи в Java програмирането; създаване на Java програми с Greenfoot; създаване на бази данни и програмиране с SQL; програмиране с PL/SQL и др.
 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes