Oracle интегрира съхранението на данни с цялото си софтуерно портфолио

Юли 12, 2011 от itFORUM

Oracle представи пред клиенти и партьори новата си стратегия за системите за  съхранение на данни, нова визия за тях и обогатена продуктова линия. Системите за  съхранение на данни са вече интергрирани в цялото софтуерно портфолио на  компанията, така че да работят най-добре с приложенията на Oracle. В резултат на  нововъденията, системите за съхранение предоставят изключителна производителност,  ефективност и сигурност, за да гарантират на клиентите до 10 пъти по-висока  производителност при използване само на една десета от капацитета на системите.  Същите системи за съхранение на данни са проектирани така, че да предоставят най-качество на услугата и в смесени среди на съхранение.  

 

По-конкретно новата стратегия на Oracle предвижда:

  • Да осигури софтуера на Oracle да работи по-бързо и по-ефективно върху  системите за съхранение на данни на Oracle. Интегрираното автоматизирано  обезпечаване и управление осигурява производителност на системата при  използване на допълнителен ресурс по заявка и опростява цялостното движение  на данните и тяхната защита. 
  • Да предостави пълно портфолио от системи за съхранение на данни на базата на най-добрите продукти:

- Database I/O – Oracle Exadata Storage Server

- NAS File I/O – Oracle ZFS Storage Appliance

- SAN lock I/O – Pillar Axiom

- Tape – Oracle StorageTek Tape

  • Да увеличи и разшири бизнеса на компанията със системи за съхранение на  данни, като предоставя решения, обогатени с интегрирани приложения.

Пълното портфолио от продукти на Oracle за съхранение на данни дава възможност на  центровете за данни за справяне с всичките най-важните изисквания за съхранение.

Продуктовото портфолио включва: 

Oracle Exadata, проектирана за бази данни Oracle, осигурява изключителна  производителност за OLTP, data warehousе приложения и консолидация на база данни с  водещи в индустрията оптимизации включително Query offload, Exadata Hybrid Columnar Compression, Exadata Smart Flash Cache, IO Resource Manager и InfiniBand interconnect. 

Oracle ZFS Storage Appliance, водещият продукт за Network Attached Storage (NAS) File I/O, предлага висока производителност, ефективна NAS консолидация за Oracle софтуер, тестване и развойна дейност и защита на данните. Oracle ZFS Storage Appliance предлага високо ниво на ефективност и производителност, включително ефективен snap/clone за тестване и развойна дейност и InfiniBand interconnect за бърза защита на данните.

Pillar Axiom Storage, най-новото попълнение в портфолиото от системи за съхранение  на данни на Oracle, ще бъде водещият продукт на компанията за Storage Area Network  (SAN) Block I/O. Тoй предоставя на SAN в организацииите консолидация с изключителна производителност/капацитет мащабируемост, водеща в индустрията ефективност и най-доброто в класа си цялостно качество на услугата.

Oracle Storage Tek Tape, проектирани за архивиране и защита на данните, са с голям потенциал за разширение, надеждни и достъпни за консолидиране на данни за архивиране и защита.

"Макроикономическите фактори водят до сериозен ръст на съхраняваната информация", заяви президентът на Oracle Марк Хърд. "Сега имаме способностите да направим тази промяна в Oracle средата, която да доведе до възможността да се доставят до 10 пъти по-висока производителност само с една десета от капацитета за съхранение. Това са цифри, които предопределят сериозни промени в този бизнес.”

"Софтуерът на Oracle работи по-бързо и по-ефективно върху системите за съхранение на Oracle", заяви Джон Фаулър, изпълнителен вицепрезидент на Oracle Systems. "Същите тези иновативни Oracle продукти за съхранение на данни са проектирани да бъдат най-добрите и да се включват максимално опростено и в съществуващите смесени среди за съхранение. Това дава на клиентите най-доброто от двата свята – изключителна производителност както за Oracle среди, така и за останалата част на центъра за данни". 

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes