Oracle купува доставчика на облачни услуги RightNow Technologies

Декември 19, 2011 от itFORUM

RightNow Technologies, компания доставчик на облачни услуги за обслужване на клиенти, ще бъде погълната от Oracle. Споразумението вече е подписано, а стойността на сделката се оценява на 1,5 млрд. долара (43 долара за акция).


Решението RightNow Customer Service Cloud помага на организациите да осигурят високo качество на обслужване на клиентите в колцентровете, интернет и социалните мрежи. Съвместните усилия на Oracle и RightNow могат да осигурят превъзходно обслужване на клиенти при всеки контакт и независимо от канала на взаимодействие, смятат от двете компании. 

„Oracle предприема решителни действия, за да предложи в рамките на Oracle Public Cloud пълен спектър облачни решения, в това число за автоматизирано управление на продажбите, управлени на персонала, професионално развитие на служители, за социални мрежи и бази данни, а също и технологията Java“, коментира Томас Куриан, изпълнителен вицепрезидент разработване на Oracle.

Споразумението е било гласувано единодушно от съвета на директорите на RightNow Technologies. То трябва да бъте одобрено от акционерите на RightNow и регулиращите органи, както и да се изпълнят другите условия са сключване на подобни сделки. 

Предполага се, че сделката ще бъде завършена в края на 2011 началото на 2012 г.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes