Oracle представи своя публичен облак и новата си машина за бизнес анализи

Октомври 11, 2011 от itFORUM

През изминалата седмица, по време на Oracle Open World 2011 в Сан Франциско, Oracle представи 400 продукти и технологични иновации, сред които са Oracle Public Cloud, Oracle Enterprise Manager 12c и Oracle Exalytics BusinessIntelligence Machine.

 

Oracle Public Cloud

По време на Oracle Open World 2011 в Сан Франциско, изпълнителният директор на Oracle Лари Елисън представи Oracle Public Cloud - решение обединяващо широк диапазон от най-добрите интегрирани услуги на компанията. То предоставя достъп до Oracle Fusion Applications, Oracle Fusion Middleware и Oracle Database, чрез самообслужване и чрез платен абонамент. Компанията осигурява също управлението, хостинга и поддръжката.

Публичния облак на Oracle включва Oracle Fusion Customer Relationship Management (CRM) Cloud Service, Oracle Fusion Human Capital Management (HCM) Cloud Service, Oracle Social Network, Oracle Java Cloud Service и Oracle Database Cloud Service.Той е базиран на Oracle Engineered Systems и предоставя на клиентите и партньорите на компанията високопроизводителна, надеждна, гъвкава и сигурна инфраструктура за техните бизнес критични приложения.

Oracle Public Cloud е единственият публичен облак, която предлага на клиентите пълната гама от бизнес приложения и технологични решения и елиминира проблеми, свързани с фрагментацията на данни и бизнес процеси, когато клиентите използват няколко публични облака. Ценообразуването на Oracle Public Cloud ще бъде на база месечен абонамент и всяка услуга ще може да бъде закупена самостоятелно.

“Oracle Public Cloud се различен от другите облачни услуги - сподели Лари Елисън, изпълнителен директор на компанията. - Той е и платформа като услуга и приложение като услуга. Това, което го отличава, е, че е изграден спрямо стандартите в индустрията и поддържа пълна съвместимост с други облачни услуги и инфраструктури и центровете за данни.”

Oracle Enterprise Manager 12c

На тазгодишната конференция Oracle също представи първото в индустрията решение, което комбинира управление на пълнияOracle продуктов пакет с управлението на целия облачен процес - Oracle Enterprise Manager 12c.

Чрез Oracle Enterprise Manager Cloud Control, новото централизирано командно табло, предоставя несравними възможности за управление на целия облачен процес. Сред новите възможности са консолидация и планиране на ресурсите, самообслужване, тестване, мониторинг, замерване на употреба и фактуриране.

Добавени са нови интегрирани възможности за application-to-disk управление за Oracle Fusion Applications и Oracle’s engineered systems. Новото решение също предоставя нови възможности за управление на виртуалните и облачните ресурси, които надграждат Oracle VM 3.0.

Oracle Enterprise Manager Cloud Control е единственото командно табло зауправление на облачни услуги на Oracle, което позволява на клиентите на облачниуслуги да създадат богат набор от бизнес услуги, които включват всяка една отследните комбинации: инфраструктура като услуга (IaaS); платформа като услуга (PaaS), включваща бази данни като услуга (DBaaS) и мидълуер като услуга (MWaaS); и софтуер като услуга (SaaS).

“Клиентите ни се борят със сложните ИТ центровете. Този процес често е допълнително усложнен от индивидуалните интеграции, които правят всяка система различна и уникална за управление - сподели Ричърд Сарлал, старши вицепрезидент на Oracle за разработване на нови продукти. - Oracle Enterprise Manager 12c предоставя изчерпателно решение, което позволява, независимо от избора на платформа за доставка, ИТ организациите да превъзмогнат трудностите свързани с управлението на традиционните центрове за данни и бързо да преминат към облачни услуги, като увеличат качеството на услугата и намалят разходите за управление на информационните технологии.”

Oracle Exalytics Business Intelligence Machine

Oracle Exalytics Business Intelligence Machine е in-memory хардуерна и софтуерна система, проектирана да изготвя анализи, да предоставя в реално време визуални графики и да позволявадобавянето на нови модели аналитични приложения.

Организациите ще могат да увеличат своите BI инициативи отвъд изготвянето на доклади и табла за управление (dashboards) и да добавят моделиране, планиране, прогнозиране и изготвяне на анализи за вероятности и бъдещи тенденции. Приложенията за планиране могат да бъдат пригодени спрямо мащабите и нуждите на компанията и предоставят по-бързи и по-точни процеси на планиране.

Тази нова система прибавя към доказаната Business Intelligence Foundation на Oracle подобрени възможности за визуализация и оптимизиранапроизводителност, подобрена версия на водещата в индустрията Oracle TimesTenIn-Memory Database с добавени аналитични разширения и скалируем Oracleсървър, проектиран специално за in-memory BI.

За да намали разходите, времето и усилията за интеграция и непрекъснатата поддръжка, Oracle Exalytics е проектирана като система, която се предоставя от един доставчик и включва широко използвания Oracle BI и in-memory софтуер за база данни, конфигуриран за хардуер, който е проектиран, изграден и поддържан от Oracle.

Oracle Open World 2011 посрещна над 45 000 посетители на форума от 117 държави, които посетиха над 2000 образователни сесии на 477 щанда на партньори на компанията.

Конференцията отбеляза и рекордно присъствие на над 4500 партньори от цял свят, което е два пъти повече от посещаемостта на Oracle Partner Network форума миналата година.

 
 
 

Вход потребители

Топ новини

На 15 юни в Бизнес център „Земята и хората“ за втора поредна година ще се проведе SQL Server 2017 Discovery Day, където пред българските експерти от ИТ сферата официално ще бъде представен новият Microsoft SQL Server. На събитието, организирано от учебния център на Инспирит ЕООД - SQL Master Academy- посетителите ще могат да обменят опит и да обсъдят казуси от...

Образователната организация ERP Academy ще гостува на Софтуерния университет с безплатна лекция на тема: "Запознаване с BI и CRM". Събитието ще се проведе на 16 декември от 19 часа в зала Inspiration. Лектори ще бъдат Николай Миленков и Анастас Шопов.

Dell обяви новия си високопроизводителен и високоефективен тънък клиент Wyse 5060, който е лесен за внедряване и управление, предлага по-големи опции за сигурност и цялостна съвместимост на виртуалното работно място със Citrix, Microsoft и VMware. Създаден е за служители от индустриите на знанието, които изискват мощна производителност на настолните машини и поддръжка на...

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes